Συναντηση αρβανιτοπουλου με την ολμε στις 10 οκτωβριου...

09:57 3/10/2013 - Πηγή: Fimotro
Με τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο θα συναντηθεί αντιπροσωπεία του δ.σ. της ΟΛΜΕ στις 10 Οκτωβρίου...

Ωστόσο η Ομοσπονδία καταγγέλλει τον κ. Αρβανιτόπουλο καθώς, όπως αναφέρει, ο κ. Αρβανιτόπουλος αρνήθηκε σήμερα για μία ακόμη φορά να συναντηθεί με αντιπροσωπεία του δ.σ. κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας.
Όπως τονίζει η ΟΛΜΕ,
είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες που αρνείται ο υπουργός Παιδείας να δει αντιπροσωπεία του δ.σ. της Ομοσπονδίας σε ανάλογη μαζική διαμαρτυρία ενώ υπενθυμίζει πως είχε ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό και στις 17 Σεπτεμβρίου.
«Ωστόσο, ο υπουργός Παιδείας, προτιμά να υπογράφει καθημερινά νέες αποφάσεις, διαλυτικές για τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών αλλά και την εκπαιδευτική διαδικασία», σημειώνει.
Επιπλέον η ΟΛΜΕ αναφέρεται στην απόφαση του υπουργείου να καταργήσει την πρόβλεψη για δεύτερο καθηγητή στο μάθημα της Πληροφορικής στο Γενικό Λύκειο, όταν ο αριθμός των μαθητών ξεπερνά τους 22.
Η Ομοσπονδία ζητεί την ανάκληση αυτής της απόφασης και μάλιστα προτείνει να υπάρχει ένας καθηγητής ανά δέκα μαθητές σε όλα τα εργαστήρια όλων των τύπων σχολείων.
Σε πλήρη ετοιμότητα και τα 58 Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας
Στο μεταξύ ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας ανακοίνωσε πως ολοκληρώθηκε η διαδικασία στελέχωσης των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας, με την ανακοίνωση από τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης του οριστικού πίνακα μοριοδότησης υποψηφίων διευθυντών για δέκα σχολικές μονάδες.
«Σταθερός στόχος μας παραμένει η αναβάθμιση και η θωράκιση της δημόσιας μη τυπικής εκπαίδευσης παρέχοντας υψηλού επιπέδου σπουδές και κατάρτιση με πιστοποιημένους τίτλους», δήλωσε ο κ. Γκιουλέκας.
Keywords
Τυχαία Θέματα