Συναγερμος στις αεροπορικες για το ενδεχομενο καταρριψης του boeing

08:49 18/7/2014 - Πηγή: Fimotro
Συναγερμό έχει σημάνει στις αεροπορικές εταιρείες η είδηση της ενδεχόμενης κατάρριψης αεροσκάφους της Malaysia Airlines στην Ουκρανία, με αποτέλεσμα οι αερομεταφορείς να ανακοινώνουν ο ένας...
μετά τον άλλο αλλαγές στα δρομολόγια των πτήσεών τους.
Μεταξύ αυτών, η ιταλική Alitalia ανακοίνωσε ότι οι πτήσεις της δεν θα περνούν πλέον από την ανατολική Ουκρανία, ακολουθώντας το παράδειγμα της γερμανικής Lufthansa, της Air France,
της British Airways, της ρωσικής Aeroflot, της Turkish Airlines, αλλά και της Virgin που ανακοίνωσε νωρίτερα ότι ανασχεδιάζει τις διαδρομές που ακολουθούν οι πτήσεις της.
Επίσης, η διεύθυνση του Eurocontrol, του φορέα που ελέγχει την εναέρια κυκλοφορία στην Ευρώπη, ανακοίνωσε ότι ο ουκρανικός εναέριος χώρος έχει κλείσει μετά το συμβάν.
Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, την ώρα του δυστυχήματος, στην ίδια περιοχή πετούσαν τέσσερα αεροσκάφη, αλλά συνέχισαν κανονικά την πτήση τους.
Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι το βρετανικό υπουργείο Μεταφορών εξέδωσε νωρίτερα ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι έδωσε οδηγία προκειμένου οι πιλότοι να αποφεύγουν τη συγκεκριμένη περιοχή.
Keywords
Τυχαία Θέματα