Συμμαχία microsoft και google

09:13 21/2/2017 - Πηγή: Fimotro

Η Google και η Microsoft δεσμεύθηκαν να καταπολεμήσουν ιστοσελίδες που φιλοξενούν πειρατικό περιεχόμενο και οι οποίες εμφανίζονται στις μηχανές αναζήτησής τους. Οπως επισημαίνει το CNBC, πρόκειται για την πρώτη συμφωνία τέτοιου είδους που έχει γίνει ποτέ. Στο πλαίσιό της, η Google και η μηχανή αναζήτησης Bing

της Microsoft θα υποβιβάσουν αυτού του είδους τα sites στα αποτελέσματα αναζήτησης στη Βρετανία. Πιο συγκεκριμένα, οι δύο εταιρίες συμφώνησαν να αφαιρέσουν συνδέσμους προς σελίδες με πειρατικό περιεχόμενο από την πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων. Για την εκούσια συμφωνία μεσολάβησε η βρετανική υπηρεσία Intellectual Property Office (IPO), δηλαδή το κυβερνητικό τμήμα που είναι αρμόδιο για πατέντες και θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας. Η IPO χαρακτήρισε τη συμφωνία «ορόσημο».
Οι μηχανές αναζήτησης -και ιδιαίτερα το Google- έχουν το τελευταίο διάστημα συγκρουστεί επανειλημμένως με οργανισμούς και φορείς που αντιπροσωπεύουν άτομα που κατέχουν πνευματική ιδιοκτησία, σχετικά με το ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπιστεί το θέμα του πειρατικού περιεχομένου. Ακόμη και το YouTube της Google έχει επικριθεί στο παρελθόν από τη μουσική βιομηχανία για τα πνευματικά δικαιώματα. «Οι καταναλωτές στρέφονται όλο και περισσότερο στο διαδίκτυο για μουσική, ταινίες, ebooks και μια μεγάλη ποικιλία άλλου περιεχομένου. Είναι κρίσιμο το να τους παρουσιάζονται σύνδεσμοι προς νόμιμα sites και υπηρεσίες, όχι να τους προσφέρονται links σε πειρατικές ιστοσελίδες», δήλωσε ο Τζο Τζόνσον, ο Βρετανός υπουργός που είναι αρμόδιος για τα πανεπιστήμια, τις επιστήμες, την έρευνα και την καινοτομία.
Aφαίρεση
Προς το παρόν, τόσο το Bing όσο και το Google επιτρέπουν στους κατόχους πνευματικής ιδιοκτησίας σε όλο τον κόσμο να αιτηθούν την αφαίρεση κάποιου link. Τους τελευταίους 12 μήνες, το Google έχει αφαιρέσει 915 εκατ. συνδέσμους έπειτα από τέτοιου είδους αιτήματα. Το Bing αφαίρεσε πάνω από 91 εκατ. links, από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο του 2016, σύμφωνα με έκθεση διαφάνειας της Microsoft. Ο νέος «κώδικας πρακτικής» συμφωνήθηκε στις 9 Φεβρουαρίου και θα τεθεί σε εφαρμογή άμεσα. Οι στόχοι που θέτει εστιάζουν στην ελάττωση της ορατότητας πειρατικού περιεχομένου στα αποτελέσματα αναζήτησης μέχρι την 1η Ιουνίου του τρέχοντος έτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα