Συμφωνια με την τροϊκα προβλεπει η eurobank

Συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους μετά τις Ευρωεκλογές του 2014 «βλέπει» η Eurobank, η οποία εκτιμά ότι θα ολοκληρωθούν σύντομα οι διαπραγματεύσεις για τα ανοικτά θέματα του...
δημοσιονομικού κενού του 2014 και της εφαρμογής των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Μετά από σχεδόν τρεις μήνες διαπραγματεύσεων και χωρίς ακόμη να έχει εξασφαλιστεί η συμφωνία της τρόικας για το θέμα του δημοσιονομικού κενού του 2014 ο ΥΠΟΙΚ Γ. Στουρνάρας -
στα πλαίσια των κοινοβουλευτικών περιορισμών - κατέθεσε τον Προϋπολογισμό 2014 στο Κοινοβούλιο στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας. Η ψήφιση του αναμένεται στις 7 Δεκεμβρίου 2013.

Σύμφωνα με τη Eurobank, η κυβέρνηση επιδιώκει συμφωνία με την τρόικα στα ανοικτά θέματα μέσα στον Δεκέμβριο 2013 και σίγουρα πριν ξεκινήσει η Ελληνική Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Ιανουάριο του 2014.

«Το καλύτερο σενάριο για συμφωνία περιλαμβάνει συμφωνία πριν από την ψήφιση του Προϋπολογισμού 2014 και επικύρωση της στο Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου 2013 ώστε να αποδεσμευθεί και η χρηματοδότηση του ελληνικού προγράμματος» αναφέρουν οι αναλυτές της τράπεζας.

Όπως επισημαίνουν στην ίδια ανάλυση, η χρήση της διαδικασίας του συμπληρωματικού προϋπολογισμού ή της αναθεώρησης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος 2014-17 δεν θα πρέπει να ακολουθηθεί αφού θα επιβαρύνει τα ανοικτά θέματα της διαπραγμάτευσης για την επόμενη περίοδο.
Keywords
Τυχαία Θέματα