''συμφωνει με τις συστασεις του δντ η γαλλια''...

12:03 7/8/2013 - Πηγή: Fimotro
Την «πλήρη συμφωνία» της γαλλικής κυβέρνησης με τις συστάσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) προς το Παρίσι να χαλαρώσει την αυστηρή δημοσιονομική πολιτική του, διατύπωσε ο υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί...

Σε ανακοίνωσή του, ο υπουργός αναφέρει πως «συμφωνεί πλήρως με την ανάγκη να δοθεί εφεξής μεγαλύτερη προτεραιότητα στην ανάπτυξη, πράγμα που επιτυγχάνεται μέσω ενός λελογισμένου ρυθμού προσαρμογής των δημοσίων χρηματοοικονομικών και την εφαρμογή φιλόδοξων μεταρρυθμίσεων για την απασχόληση και την ανταγωνιστικότητα».
Προειδοποιήσεις ΔΝΤ
στη Γαλλία Στην ετήσια έκθεσή του για τη γαλλική οικονομία, η οποία δημοσιεύθηκε χθες, το ΔΝΤ εκτιμά πως το Παρίσι έχει επιτελέσει «τα δύο τρίτα από τις προσπάθειες που δρομολογήθηκαν το 2011 για την σταθεροποίηση του ελλείμματος της οικονομίας» και πως πλέον δύναται να χαλαρώσει λίγο τη λιτότητα. Συμβουλεύει, παράλληλα, τη Γαλλία να συνεχίσει τις προσπάθειές της, εστιάζοντας ακόμη περισσότερο στις μειώσεις των δημοσίων δαπανών και λιγότερο στις αυξήσεις φόρων.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Μοσκοβισί υπενθύμισε πως η κυβέρνησή του προβλέπει για τον προϋπολογισμό του 2014 πως οι προσπάθειες θα επικεντρωθούν κατά 70% στις δαπάνες (13 με 14 δισ. ευρώ) και κατά 30% στα έσοδα εκ φόρων (6 δισ. ευρώ).
«Αφότου εξελέγη ο Φρανσουά Ολάντ στην προεδρία, η Γαλλία δεν έχει σταματήσει να ζητεί έναν επαναπροσανατολισμό της ευρωπαϊκής πολιτικής υπέρ της ανάπτυξης και κατά των γενικευμένων πολιτικών λιτότητας», επεσήμανε ο Μοσκοβισί, προσθέτοντας πως «η ανάπτυξη θα πρέπει να αποτελέσει την προτεραιότητα, τον κεντρικό στόχο για τις οικονομικές πολιτικές».
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο
Keywords
Τυχαία Θέματα