Συλλαλητηριο αδεδυ στις 29 αυγουστου...

20:59 26/8/2013 - Πηγή: Fimotro
Με απεργιακή κινητοποίηση και συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την Πέμπτη 29 Αυγούστου, απαντά σε πρώτη φάση η ΑΔΕΔΥ στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης...
για τον δημόσιο τομέα.
Η ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει τη δραματική -όπως αναφέρει- συρρίκνωση Υπηρεσιών του Δημοσίου, «μέσω καταργήσεων ή συγχωνεύσεων, ιδίως στους χώρους της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» και «εν ψυχρώ απολύσεις 15.000 εργαζομένων καθώς και 25.000 διαθεσιμότητες
- απολύσεις εργαζόμενων στο Δημόσιο».
Σε κοινή σύσκεψη με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, οι πρόεδροι των Οργανώσεων - μελών της υπέβαλαν πρόταση για απεργίες διαρκείας εντός του Σεπτεμβρίου και ζήτησαν την καλύτερη δυνατή προετοιμασία της κινητοποίησης της 7ης Σεπτεμβρίου στη ΔΕΘ.
Πρώτη παρέμβαση στο πλαίσιο του προγράμματος κινητοποιήσεων θα είναι η Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2013, με την Εκτελεστική Επιτροπή να κηρύσσει πανελλαδική στάση εργασίας από τις 11:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου.
Στο ίδιο πλαίσιο οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο καλούνται να δώουν δυναμικό παρών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 12 το μεσημέρι απ’ όπου θα ξεκινήσει πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
Η Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ στέλνει, τέλος, μήνυμα στην κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ότι «αν δεν σταματήσουν την πολιτική της ανεργίας, της εξαθλίωσης του λαού μας, πολιτική που συσσωρεύει ερείπια στην ελληνική κοινωνία θα αντιμετωπίσουν τους σκληρούς πολύμορφους, παρατεταμένους αγώνες μας, που σε συντονισμό με τα υπόλοιπα κοινωνικά στρώματα θα οδηγήσουν στην ανατροπή αυτής της πολιτικής».
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα