Συγκεντρωση διαμαρτυριας απο γονεις για την επιβολη φπα στην ιδιωτικη εκπαιδευση...

Μέχρι το Συμβούλιο της Επικράτειας αλλά και τα Διεθνή Δικαστήρια σκοπεύουν να προχωρήσουν ...
οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των ιδιωτικών σχολείων καθώς, όπως αναφέρουν, το μέτρο του ΦΠΑ που προωθεί η κυβέρνηση αποτρέπει τα παιδιά τους από το αγαθό της παιδείας.

«Όχι στην επιβολή του ΦΠΑ» βροντοφώναξαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν σήμερα οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων στο αμφιθέατρο της Λεοντείου Σχολής στα Πατήσια. Σε μια κατάμεστη
αίθουσα οι γονείς επιλέγουν να έρθουν σε ανοιχτή σύγκρουση με τον υπουργό Παιδείας, ο οποίος μίλησε για «πενταροδεκάρες» στην αύξηση των διδάκτρων μετά την επιβολή του ΦΠΑ.

«Αν για τον υπουργό η εφαρμογή του ΦΠΑ είναι ψίχουλα, για τους γονείς δεν είναι. Η δήλωση αυτή του υπουργού είναι το λιγότερο προσβλητική» λέει στο protothema.gr ο πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής Ιωακείμ Καλλιβρούσης και συνεχίζοντας τονίζει: «Σε περίπτωση που επιβληθεί ΦΠΑ 13% τα δίδακτρα θα αυξηθούν απο 500 έως 1.500 ευρώ ετησίως. Η ιδεοληψία της κυβέρνησης στους ανθρώπους που προσπαθούν να δώσουν το αγαθό της Παιδείας είναι ένα τρομακτικό λάθος. Να ξεκαθαρίσουμε ότι οι γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά σχολεία στηρίζουν τα δημόσια σχολεία και ελαφρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό κατά 550.000 ευρώ. Τόσο θα ήταν το επιπλέον ποσό αν τα 85.000 παιδιά που πάνε στα ιδιωτικά σχολεία μεταφέρονταν στα δημόσια».

Ο πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής ανεφερε ότι ο ΦΠΑ θα είναι ένας ακόμα τιμωρητικος φόρος, καθώς το ιδιωτικό σχολείο θεωρείται απο το ελληνικό δημόσιο σχολείο ως τεκμήριο διαβίωσης με αποτέλεσμα να πληρώνουν γονείς ετήσιο φόρο και τόνισε: «Οι σκέψεις μας είναι να μην αφήσουμε κανέναν να επιβουλεύεται το δημόσιο αγαθό της Παιδείας. Σε περίπτωση που περάσει το μέτρο του ΦΠΑ θα ασκήσουμε κάθε μέσο. Θα καταφύγουμε στο ΣτΕ και θα διεθνή δικαστήρια».

Σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης σε μία οθόνη που είχε στηθεί πίσω απο το βήμα που μιλούσαν τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής, προβάλλονταν προεκλογικές δηλώσεις του πρωθυπουργού ο οποίος έλεγε ότι θα κάνει το παν για να μην επιβληθεί το ΦΠΑ στην εκπαίδευση.

Για σκληρή τιμωρία των εργαζομένων γονέων έκανε λόγο από την πλευρά της το μέλος της συντονιστικής επιτροπής, Βάσω Σκοπα. «Από τα 100 ιδιωτικά σχολεία της Αθήνας μόνο τα 30 βρίσκονται στα βόρεια και στα νότια προάστια. Τα υπόλοιπα έχουν την έδρα τους στη δυτική Αττική και σε φτωχές περιοχές του Πειραιά. Οι γονείς των παιδιών που πηγαίνουν στα ιδιωτικά σχολεία δεν είναι όλοι εύποροι, είναι σκληρά εργαζόμενοι».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο πρόεδρος ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων Χαράλαμπος Κυραϊλίδης οι οποίος δήλωσε τη συμπαράστασή του στους γονείς και την ταύτισή του με τους αγώνες τους.

Αρκετοί από τους γονείς των παιδιών μιλούν για εκτροχιασμό του προϋπολογισμού τους σε περίπτωση που ισχύσει η επιβολή του ΦΠΑ στο 13% και δηλώνουν αδυναμία να μπορέσουν να τα κρατήσουν με τις νέες αυξημένες τιμές των διδάκτρων στα σχολεία που πήγαιναν τα προηγούμενα χρόνια. «Με τα καινούργια δεδομένα ανατρέπεται ο οικογενειακός μας προϋπολογισμός. Μια οικογένεια με δυο παιδιά θα πρέπει να επιβαρυνθεί με ένα ποσό της τάξεως των 2.000 ευρώ» λέει στο protothema.gr η κυρία Παπανικολάου, ενώ η Δήμητρα Τζούγια τονίζει: «Είναι ένα πολύ αξιόλογο ποσό για να το αντέξει η δίκη μου οικογένεια. Θα αναγκαστώ να πάρω τα παιδιά μου απο το σχολείο».
Keywords
Τυχαία Θέματα