Σβομποντα: οι ανθρωποι της τροικας ειναι ακριδες

07:25 15/2/2012 - Πηγή: Fimotro
Συνεδριάζει αύριο το Eurogroup, με θέμα την Ελλάδα μιας και μετά την απόφαση του ελληνικού κοινοβουλίου πρέπει να δοθεί το «πράσινο φως» για το PSI αλλά και να εγκριθεί επί της αρχής η νέα δανειακή σύμβαση. Την ίδια στιγμή, οι Σοσιαλιστές και Πράσινοι του ευρωκοινοβουλίου, εξαπέλυσαν σφοδρή
επίθεση...
κατά της τρόικας, λέγοντας πως πιθανότατα το λάθος δεν είναι ελληνικό. Ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών, Χάνες Σβόμποντα χαρακτήρισε, σύμφωνα με τηλεοπτικό σταθμό, «ακρίδες» τους ανθρώπους της τρόικας και πρόσθεσε: «Κάνουν τις προτάσεις τους και ούτε λίγο ούτε πολύ εκβιάζουν και λένε «Αν δεν δεχτείτε, δεν έχει λεφτά». Χωρίς να δικαιολογούν μιλούν εκ μέρους της Ε.Ε. και ποτέ δεν δικαιολογούν το πρόγραμμα που παρουσιάζουν για παράδειγμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.Και αν ρωτήσετε οικονομολόγους οι περισσότεροι αξιόπιστοι οικονομολόγοι θα πουν ότι το πρόγραμμα είναι λανθασμένο».
Αλλά και ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, επικεφαλής των Πράσινων του ευρωκοινοβουλίου, περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στην Αθήνα και υπογράμμισε: «Στην Ελλάδα το επιβάλλουν αυτό, μια μείωση του βιοτικού επιπέδου που κανένας δεν μπορεί να ζήσει. Περπατήστε στην Αθήνα, θα δείτε τους φτωχούς που βρίσκονται στο δρόμο, θα δείτε τα ενοικιαστήρια και τα πωλητήρια διαμερισμάτων. Άρα πιστεύω ότι το λάθος είναι δικό μας, το να επιβάλλουμε ένα ρυθμό λιτότητας που είναι δυσβάσταχτος και το λάθος είναι και από τη μεριά των Ελλήνων που δεν προτείνουν μια εναλλακτική. Άρα πρέπει να βρούμε ξανά μια άλλη μορφή διαλόγου μεταξύ της ελληνικής κοινωνίας και των πολιτικών εκπροσώπων και της Ε.Ε.»
Αλλά και η έτερη επικεφαλής των Πρασίνων, Ρεμπέκα Χαρμς, έκανε λόγο για «βίαιο πακέτο λιτότητας που προέρχεται από την Ευρώπη ή υπαγορεύεται από το Παρίσι και το Βερολίνο», το χαρακτήρισε «εντελώς απαράδεκτο».
Keywords
Τυχαία Θέματα