Στους δρομους τα τρακτερ στην καρδιτσα- κινητοποιησεις σε τρικαλα και λαρισα


Εκατό τρακτέρ έχουν βγει από νωρίς το πρωί στους δρόμους της Καρδίτσας και οι αγρότες τονίζουν ότι αυτή η κίνηση «είναι μόνο η αρχή», ενώ και οι υπόλοιποι Θεσσαλοί συνάδελφοί τους ζεσταίνουν τις μηχανές για συμπαράσταση, σύμφωνα με το thesstoday.gr. Στις 11:00 οι Ενωτικές Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων... πραγματοποίησαν συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της πόλης. Οι αγρότες διαμαρτύρονται κατά της ληστρικής, όπως λένε, πολιτικής της τρικομματικής συγκυβέρνησης και της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ.

Μεταξύ άλλων ζητούν αντιμετώπιση των αθρόων εισαγωγών, να πληρωθούν οι απλήρωτοι
παραγωγοί για τη σοδειά που έχουν παραδώσει, να μειωθεί το κόστος παραγωγής και να αποζημιωθούν για τις καταστροφές στην παραγωγή.
Ανάλογες κινητοποιήσεις έχουν προγραμματίσει οι αγρότες σε Τρίκαλα και Λάρισα.
Στο πλαίσιο της ατζέντας των αγροτικών αιτημάτων αναφέρονται τόσο οι νέες επιβαρύνσεις –φορολογία, χαράτσια, αύξηση φόρου πετρελαίου και εισφορών ΟΓΑ, κατάργηση δώρων στις συντάξεις– όσο και οι εξελίξεις στην αναθεωρούμενη Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) και το μόνιμο πρόβλημα των χαμηλών τιμών παραγωγού.
Ως υπέρβαση του... ορίου κρίθηκε η ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, σύμφωνα με την οποία δεν καλύπτονται από τον ΕΛΓΑ οι ζημιές στο βαμβάκι από το πράσινο σκουλήκι, καθώς η Κομισιόναπέρριψε το ελληνικό αίτημα για την καταβολή των σχετικών αποζημιώσεων, αφού οι ελληνικές αρχές είχαν εντάξει το σχετικό κονδύλι στον κωδικό των εκτάκτων αναγκών.
Keywords
Τυχαία Θέματα