Στους ανακριτες διαφθορας απολογειται ο ρουπακιας...

Ενώπιον των ανακριτών κατά της διαφθοράς οδηγήθηκε ο Γιώργος Ρουπακιάς ο οποίος είναι ήδη προφυλακισμένος στις φυλακές Μαλανδρίνου ...
για τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.
Ο κατηγορούμενος κλήθηκε από τους ανακριτές, προκειμένου να απολογηθεί για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.
Ο Γιώργος Ρουπακιάς είχε ζητήσει και είχε λάβει προθεσμία για να απολογηθεί, έτσι ώστε να ενημερωθεί για το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του.
Άλλη μία προφυλάκιση για ένταξη
σε εγκληματική οργάνωση
Υπενθυμίζεται πως χθες προφυλακίστηκε άλλος ένας κατηγορούμενος για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, μετά την απολογία του ενώπιον των ανακριτών κατά της διαφθοράς. Φέρεται να συνδέεται με τα όσα έγιναν το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το όνομά του αναφέρεται σε συνομιλίες που έγιναν πριν και μετά τη δολοφονία του 34χρονου μουσικού, ενώ στο κινητό του φέρεται να υπήρξαν κλήσεις και μηνύματα από και προς τον επικεφαλής της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, Γιώργο Πατέλη.
Σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης καθώς δεν είχε παρουσιαστεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου και παραδόθηκε μόνος του την περασμένη εβδομάδα στις δικαστικές αρχές.
«Υπάρχει θέμα διακίνησης όπλων από βουλευτές ή μέλη της Χ.Α.»
Την ίδια ώρα, προστατευόμενος μάρτυρας, που, όπως είπε, είναι πρώην γραμματέας Τοπικής Οργάνωσης του κόμματος φέρεται να έκανε λόγο, στην κατάθεσή του, για διακίνηση όπλων από ορισμένους βουλευτές ή μέλη της Χρυσής Αυγής, «που θα χρησιμοποιούνταν εν καιρώ».
«Κυρίως ήταν πιστόλια, ακουγόταν όμως και για τουφέκια τύπου Μ16. Συνήθης τρόπος κάλυψης της μεταφοράς ή αποθήκευσης του οπλισμού αυτού ήταν φορτηγάκια ή ΙΧ με πλαστά στοιχεία κυκλοφορίας που μετέφεραν δήθεν ρουχισμό.
»Όταν πληροφορήθηκα ότι η Αντιτρομοκρατική εντόπισε στον Πειραιά ένα τέτοιο φορτηγάκι φοβήθηκα πολύ ότι θα το συνέδεαν με τη Χρυσή Αυγή και τις δραστηριότητές της. Ένα τέτοιο όχημα εμφανίσθηκε και στη δική μας οργάνωση και γνωρίζω ότι το διαχειριζόταν ένας βουλευτής. Όταν το είδα, εγώ, ήταν κενό γνωρίζω όμως ότι χρησιμοποιείτο σε πάρα πολλές διαδρομές για τις οποίες όμως δε γνωρίζω κάτι συγκεκριμένο. Με αυτό το φορτηγό είχε γίνει μια μεταφορά επίπλων για τον εξοπλισμό των γραφείων μας.
»Εικάζω ότι υπάρχει ελαφρύς οπλισμός, αποθηκευμένος σε διάφορα σημεία, και αυτή η διαδικασία γίνεται με κεντρική εντολή και οπωσδήποτε σε γνώση της κεντρικής ηγετικής ομάδας», φέρεται να κατέθεσε ο μάρτυρας.
Στην κατάθεσή του ο μάρτυρας φέρεται να υποστήριξε ακόμη πως στην οργάνωση, υπήρχε εμπορικό τμήμα το οποίο πουλούσε διάφορα μικροαντικείμενα, για τα οποία δεν εξέδιδαν νόμιμες αποδείξεις λιανικής πώλησης, αλλά κουπόνια τα οποία έπαιρναν από τα κεντρικά.
Ο ιδεολογικός προσανατολισμός της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με τα όσα φέρεται να υποστήριξε ο μάρτυρας είναι καθαρά εθνικοσοσιαλιστικός, ναζιστικός, κάτι που όπως είπε, διακρίνεται από τα συνθήματα της.
«Ο αρχηγός του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος είναι ο απόλυτος κυρίαρχος αυτού. Τίποτα δεν γίνεται αν δεν το γνωρίζει ή δεν το εγκρίνει ή χωρίς να έχει υποπέσει στο γενικό πλαίσιο εντός του οποίου οφείλουν όλοι να κινούνται... Κάτω από τον αρχηγό υπάρχει ένας στενός ηγετικός πυρήνας στον οποίο ανήκουν οι Χ. Παππάς, ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο Γιάνης Λαγός και ο Γ. Γερμενής, όπου οι τρεις τελευταίοι αποτελούν το πειθαρχικό συμβούλιο της Χ.Α», φέρεται να υποστήριξε ο μάρτυρας αναφερόμενος στην ιεραρχία.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα