''στο τελος ολων αυτων των στερησεων θα υπαρχει επιτυχια''...

22:56 24/2/2014 - Πηγή: Fimotro
Άνθρωπος της Μέρκελ για πρακτικά πράγματα που πρέπει να αποδείξει στους Έλληνες ότι οι Γερμανοί θέλουν το καλό τους,...
περιγράφεται σε άρθρο στην αυστριακή εφημερίδα «Ντι Πρέσε», ο Γερμανός υφυπουργός Χανς-Γιόαχιμ Φούχτελ εντεταλμένος της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, στο πλαίσιο της αποκαλούμενης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης.

Όπως υποστηρίζεται στο άρθρο, ο εντεταλμένος της γερμανικής κυβέρνησης μπορεί να φέρει τα πάντα στην Ελλάδα:
τεχνογνωσία, αλλά και πρακτική βοήθεια, μέχρι και Γερμανούς εθελοντές, που βοηθούν το καλοκαίρι στην κατάσβεση πυρκαγιών και εκπαιδεύουν Έλληνες συναδέλφους τους, εκείνο όμως που δεν μπορεί -και δεν θέλει- είναι να δώσει χρήματα και για τον λόγο αυτόν πολλοί υποπτεύονται πως απλά θέλει να προετοιμάσει το έδαφος για την είσοδο γερμανικών επιχειρήσεων.

Ο κ. Φούχτελ, αναφέρει η εφημερίδα, έχει πολλούς Έλληνες φίλους, πολιτικούς και επιχειρηματίες, που τον στηρίζουν, ωστόσο βρίσκεται αντιμέτωπος και με πολλούς αντιπάλους, όπως φάνηκε σε πρόσφατη συζήτηση με Έλληνες βουλευτές που άσκησαν κριτική ότι θέλει να εξάγει γερμανικές ιδέες, που δεν μπορούν να εφαρμοστούν, ενώ απέρριψαν και την ιδέα του για ίδρυση τράπεζας, στην οποία οι Έλληνες συνταξιούχοι από τη Γερμανία θα μπορούν να καταθέτουν τα χρήματά τους.

Το άρθρο της «Ντι Πρέσε» καταλήγει πως ο Χανς-Γιόαχιμ Φούχτελ, προσπαθεί να ενθαρρύνει τονίζοντας πως «αυτό που κάνουμε εδώ είναι πρωτόγνωρο για την Ευρώπη και ευχόμαστε και είμαστε πεπεισμένοι ότι στο τέλος όλων αυτών των στερήσεων, που υφίστανται οι πολίτες, θα υπάρχει επιτυχία».

Πηγή: newmoney.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα