Στο τελικο σταδιο τρεις διαγωνισμοι για τους χαδα αττικης...

15:29 10/9/2013 - Πηγή: Fimotro
Στο τελικό στάδιο μπαίνουν οι τρεις από τους έξι διαγωνισμούς για τις Αποκαταστάσεις των ΧΑΔΑ της Αττικής και των νησιών, καθώς η Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ κατακύρωσε τα αποτελέσματά τους... Συγκεκριμένα οριστικοί μειοδότες αναδείχθηκαν στα έργα Αποκαταστάσεων ΧΑΔΑ Βορειοανατολικής Αττικής (Βαρνάβα, Καλάμου, Γραμματικού, Αυλώνα), Νήσων Αττικής (Μεθάνων, Αγκιστρίου) και Σπετσών, συνολικού προϋπολογισμού 6,7 εκ. €, με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ
Αττικής 2007-2013.
Για τα υπόλοιπα τρία έργα, δηλαδή για τις Αποκαταστάσεις των ΧΑΔΑ Νοτιοανατολικής Αττικής (Παλαιάς Φώκαιας, Καλυβίων), Κερατέας και Μεγάρων, αποφασίστηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή του Συνδέσμου η αναβολή της συζήτησής τους, προκειμένου να διερευνηθούν νομικά ζητήματα που προέκυψαν εκ μέρους των εταιρειών.
Παράλληλα, στην τελική ευθεία μπαίνουν, σύμφωνα με τον ΕΣΔΝΑ, και οι εργασίες μεταφοράς στο εξωτερικό της συσσωρευμένης κατά την περίοδο 2002-2007 τέφρας του Αποτεφρωτήρα Νοσοκομειακών Απορριμμάτων. Η σχετική σύμβαση αναμένεται να υπογραφεί μέχρι τα τέλη του Σεπτέμβρη. Η δαπάνη ανέρχεται στις 700.000,00 € και χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του ΕΔΣΝΑ.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, στη συνεδρίαση παρουσιάστηκε ακόμη η μελέτη κοστολόγησης των υπηρεσιών του ΕΔΣΝΑ, «στην οποία φαίνεται η τεράστια επιβάρυνση του προϋπολογισμού του φορέα από χρέη και αντισταθμιστικά οφέλη».
Σημειώνεται πως η μελέτη θα ζητηθεί να παρουσιαστεί στην αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή για τα απορρίμματα, προκειμένου να αναζητηθούν λύσεις με τη συνδρομή της Κεντρικής Διοίκησης.
Ακόμη αποφασίστηκε ο ΕΔΣΝΑ να απευθυνθεί εκ νέου στα Υπουργεία Εσωτερικών και Περιβάλλοντος για τα ζητήματα των χρεών του Συνδέσμου και των καταβολών των απαλλοτριώσεων που αφορούν σε εκτάσεις που βρίσκονται εντός της Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Απορριμμάτων της Φυλής.
Επίσης, στο πλαίσιο των προσπαθειών περιστολής του κόστους θα ζητηθεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και τη ΔΕΗ ΑΕ η παροχή μειωμένου τιμολογίου για τις εγκαταστάσεις που λειτουργεί ο Σύνδεσμος.
Keywords
Τυχαία Θέματα