Στο taxisnet απο χθες τα νεα εκκαθαριστικα του ενφια

10:14 22/9/2014 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Νίκος ΚούτρικαςΟικονομικός συντάκτης ΕΣΗΕΑΑγαπητό Fimotro,
Τα νέα εκκαθαριστικά του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων μπορούν να δουν πλέον οι ιδιοκτήτες ακινήτων, αφού «ανέβηκαν» το πρωί της Κυριακής στο Τaxisnet, παρά το γεγονός ότι η...
Γενική Γραμματεία δημοσίων εσόδων είχε ανακοινώσει ότι τα νέα εκκαθαριστικά θα είναι διαθέσιμα από την Δευτέρα.
Τα νέα εκκαθαριστικά
αφορούν στους ιδιοκτήτες που ανήκουν σε μια από τις τέσσερις κατηγορίες:
(α) περιπτώσεις οικοπέδων που βρίσκονται σε περιοχές που δεν ισχύει ο αντικειμενικός προσδιορισμός αξίας ακινήτων, λαμβάνοντας υπόψη την ευνοϊκότερη φορολογητέα αξία μεταξύ ΦΑΠ 2013 και ΕΝΦΙΑ.
(β) εξαίρεση από το φόρο ακινήτων που βρίσκονται στη νήσο Κεφαλληνία
(γ) την απαλλαγή από τον κύριο φόρο του υπολοίπου οικοπέδου ιστορικών διατηρητέων μνημείων ή έργων τέχνης και
(δ) τη μείωση του συντελεστή συμπληρωματικού φόρου μη ιδιοχρησιμοποιούμενων ακινήτων των Ν.Π.Δ.Δ. που δεν εντάσσονται στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης.
Τώρα για να δούμε τον νέο ΕΝΦΙΑ κάνουμε τις εξής κινήσεις:
-Πληκτρολογήστε την Ιστοσελίδας www.gsis.gr για να μπείτε στην αρχική σελίδα. -Υπηρεσίες προς πολίτες υποβολή δήλωσης Ε9 (4η επιλογή) ΚΛΙΚ.
-Υπηρεσίες προς πολίτες υποβολή δήλωσης Ε9 (4η επιλογή πάλι) ΚΛΙΚ.
-Ανοίγει νταμάκι και κλικάρετε ξανά την Δήλωση Στοιχείων Ακινήτων (1η επιλογή). Εισαγωγή προσωπικών κωδικών TAXISNET (ΠΡΟΣΟΧΗ!!!! Στο PASSWORD εάν είναι με μικρά ή Κεφαλαία).(Εάν η γυναίκα έχει δικούς της κωδικούς θα πρέπει να μπείτε και με της γυναίκας για το δικό της εκκαθαριστικό)
-Είσοδος ΚΛΙΚ.
-Αριστερά στην σελίδα υπάρχει το έτος 2014. Υπάρχει ένα σημείο που λέει εκτυπώσεις. Εκεί κλικάρετε το «εκτύπωση εκκαθαριστικού» και το σώνει στον υπολογιστή σας σε μορφή P.D.F.
-Για την ταυτότητα οφειλής κλικάρετε την από κάτω επιλογή « εκτύπωση ειδοποίησης πληρωμής φόρου που κατεβάζει την ταυτότητα οφειλής και για τις 5 δόσεις.
-Ελέγχεις τα στοιχεία των ακινήτων εάν είναι σωστά, εάν υπάρχουν λάθη πληρώνεις την 1η δόση έως 30/08/2014 και οι διορθώσεις μπορούν να γίνουν έως τις 30/11/2014 χωρίς πρόστιμο.

Σημ. Επειδή οι εμφανίσεις γίνονται με αναδυόμενα παράθυρα, δείτε μήπως τα windows ή το antinirus που έχετε τα αποκλείει. Γι' αυτό κλικ στο "να επιτρέπεται"
Keywords
Τυχαία Θέματα