Στο παρισι οι σοροι των δυο εκτελεσθεντων γαλλων δημοσιογραφων...

20:07 5/11/2013 - Πηγή: Fimotro
Οι σοροί των δύο Γάλλων δημοσιογράφων οι οποίοι σκοτώθηκαν στο βορειο-ανατολικό Μάλι επαναπατρίστηκαν νωρίς το πρωί της Τρίτης στο Παρίσι, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό εκείνων που τους απήγαγαν και τους σκότωσαν εν ψυχρώ...

Η πτήση της Air France AF3873 από τη Μπαμακό προσγειώθηκε στις 07.00 (ώρα Γαλλίας) στο αεροδρόμιο Ρουασί, σύμφωνα με φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου ο οποίος επέβαινε στο ίδιο αεροσκάφος.
Αργά το βράδυ της Δευτέρας το αεροσκάφος είχε αναχωρήσει από την πρωτεύουσα του
Mάλι με τις σορούς της Ζισλέν Ντιπόν, 57 χρονών και του Κλοντ Βερλόν, 55 ετών, των ειδικών απεσταλμένων του Radio France Internationale (RFI) οι οποίοι δολοφονήθηκαν το Σάββατο από άγνωστους ενόπλους στο Κιντάλ, όπου έκαναν ρεπορτάζ.
Περί τους 20 συγγενείς των θυμάτων και άλλοι τόσοι συνάδελφοί τους εργαζόμενοι στο RFI έφθασαν μία ώρα νωρίτερα στην αίθουσα υποδοχής του αεροδρομίου, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.
Μαζί τους βρισκόταν και ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος βρέθηκε εκεί για να υποδεχθεί τις σορούς των δημοσιογράφων, να σταθεί στο πλευρό των οικογενειών και να συμπαρασταθεί στον πόνο τους, σύμφωνα με την ανακοίνωση του προεδρικού μεγάρου.

Επαναπατρίστηκαν οι σοροί των δύο Γάλλων δημοσιογράφων που εκτελέστηκαν στο Μάλι Πριν από μία εβδομάδα, την περασμένη Τετάρτη, ο Γάλλος πρόεδρος είχε μεταβεί επίσης στο διάδρομο του αεροδρομίου Βιλακουμπλέ, κοντά στο Παρίσι, για την επιστροφή στη Γαλλία των τεσσάρων ομήρων στο Σάχελ, οι οποίοι απελευθερώθηκαν ύστερα από τρία χρόνια ομηρείας στα χέρια της οργάνωσης Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μάγρεμπ (AQMI).
Επέστρεψαν στη Γαλλία οι τέσσερις όμηροι στο Νίγηρα (30/10/2013) Αντιπροσωπεία του RFI υπό την Μαρί-Κριστίν Σαραγκός, προέδρου του France Medias Monde, της αρχής στην οποία ανήκει το «ραδιόφωνο του κόσμου», επέβαινε στο αεροσκάφος που μετέφερε τις σορούς των δύο έμπειρων δημοσιογράφων. Τρεις ημέρες μετά την απαγωγή και τον θάνατο των δύο ειδικών απεσταλμένων, σοκαρισμένοι οι συνάδελφοί τους στο RFI θα συγκεντρωθούν αργότερα εντός της Τρίτης στα γραφεία του σταθμού για να τιμήσουν τη μνήμη τους.
Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί δημόσια εκδήλωση - φόρος τιμής στους άτυχους δημοσιογράφους.
Οι σοροί της Ζισλέν Ντιπόν και του Κλοντ Βερλόν είχαν μεταφερθεί την Κυριακή στο Μπαμακό με αεροσκάφος της γαλλικής πολεμικής αεροπορίας. Το Μάλι απέτισε φόρο τιμής στους νεκρούς τη Δευτέρα και δεσμεύτηκε να «κάνει τα πάντα» για να βρει τους δολοφόνους τους.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα