Στο «ικριωμα» της ερτ ο αλεξης

11:49 13/5/2015 - Πηγή: Fimotro
ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΣΩΣΟΥΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΡΟΥΤΟΥΣ (ΒΙΝΤΕΟ)
Γράφει ο Κ.Π.
«ὡς εἶδε Βροῦτον ἑλκόμενον ξίφος
ἐπ' αὐτόν είπεν, Και σύ τέκνον ;»
Με την ανακοίνωση των ονομάτων της ηγεσίας της ΕΡΤ, άρχισαν να πανηγυρίζουν για τη μεγάλη νίκη, ποντίκια...
αρουραίοι χαμαιλέοντες, τρωκτικά, κηφήνες, μαστροποί και τσατσάδες, για τη μεγάλη ευκαιρία, να βυζάξουν και πάλι αγνό φρέσκο γάλα,
από τα φουσκωμένα «μαστάρια» της αγελάδας που λέγεται ΕΡΤ. Πέρα από το γάλα θα αναβιώσουν και σκηνές από τα «κόκκινα φανάρια» της «τρούμπας» του Μιχάλη Κακογιάννη.

Όλα αυτά τα φανταστικά σενάρια, εύχομαι να μην βγούνε αληθινά πολύ σύντομα. Νιώθω όμως την ανάγκη να εκφραστώ ελεύθερα όπως νιώθω για τη νέα ηγεσία της ΕΡΤ. Δεν γνωρίζω προσωπικά κανέναν. Σαν πρόσωπα τα σέβομαι και τα τιμώ. Σαν γνώστες του αντικειμένου που καλούνται να προσφέρουν την εμπειρία τους που ο ελληνικός λαός πληρώνει έχω το δικαίωμα να τους κρίνω.

Νιώθω βαθειά θλίψη και απογοήτευση, για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ που μετά από 23 μήνες αγώνα και θυσιών, κάποιοι «Βρούτοι» του Μαξίμου, να οδηγούν στο …….ικρίωμα της ΕΡΤ τον Αλέξη Τσίπρα και 5 εκτελεστές έτοιμοι να τραβήξουν την «καταπακτή». Ποιος όμως είναι ο «Βρούτος» η οι «Βρούτοι» του Μαξίμου που αγνοούν τις αντιδράσεις κορυφαίων στελεχών; Κύριε Λαφαζάνη, κ. Στρατούλη, κ. Μπαλάφα κα Δούρου κα Κωνσταντοπούλου, κα Μακρή, Πρωθυπουργέ κ. Αλέξη Τσίπρα, και δεκάδες άλλοι όταν γινόσαστε ένα στον αγώνα μαζί με τους απολυμένους εργαζόμενους της ΕΡΤ, αγωνιζόσαστε για να στείλετε τον Ταγματάρχη στην ΕΡΤ; Νομίζω ότι και η λέξη «τροπή»δεν αξίζει να την προφέρει κανείς.

Μια ευχή μόνο: Η επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής που θα δώσει και την συγκαταθεσή της στον διορισμό των 5 μελών του ΔΣ, της ΕΡΤ, έστω και την ύστατη στιγμή, ας γλυτώσει τον πρωθυπουργό από το …….ικρίωμα πριν οι εκτελεστές τραβήξουν την καταπακτή του Ραδιομεγάρου. Η επιτροπή θεσμών και διαφάνειας έχει υποχρέωση να διαφυλάξει τον πρωθυπουργό. Το νέο πρόσωπο με τις υπερεξουσίες που θήτευσε στην ΕΡΤ, 2010-2012, όλες του οι χειρουργικές επεμβάσεις «θεραπείας» της ΕΡΤ έφεραν θανάτους.

Λάτρης της συρρίκνωσης του φορέα, το κλείσιμο των περιφερειακών σταθμών, και το μηδενισμό της εσωτερικής παραγωγής και αναθέσεις σε εξωτερικούς «αγελαδοτρόφους» ο νέος ηγεμόνας της ΕΡΤ.
Το γραφείο του στον 4ο όροφο τον περιμένει μαζί με τις ιδιαιτέρες και τους στενούς του συνεργάτες που άφησε το 2012 που του ετοιμάζουν θερμή υποδοχή. Μαζί του πιθανόν να φέρει και τον Γ.Μ. άνθρωπος των μυστικών υπηρεσιών της ΕΡΤ και διαχειριστής των αναθέσεων και εξωτερικών παραγωγών.
Εύχομαι στην παραλαβή της ηγεσίας στα σκαλοπάτια της ΕΡΤ να τον υποδεχθεί σύσσωμο το ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον Γ. Παπανδρέου που τον διόρισε 2010-2012
και τον Παντελή Καψή, τώρα που συρρικνώνεται αποκτά μια ισχυρή επικοινωνιακή μονάδα στο πρόσωπο του Ταγματάρχη.

Δίνουμε ακόμη μία ευχή. Να δούμε ξανά τις ραδιοφωνικές φάρσες Λάμπη Ταγματάρχη-Θανάση Λάλα με επιλογή μουσικής Διονύση Τσακνή και Μιχάλη Γρηγορίου, αφού όπως λένε τα βιογραφικά τους είναι κορυφαίοι στο είδος και με βραβεία.

Όλα αυτά μου θυμίζουν συνομωσία του Βρούτου εναντίον του Καίσαρα που μετά το φόνο, με γυμνά τα ξίφη στα ματωμένα χέρια οι συνωμότες πήγαν στο Καπιτώλιο, διακηρύσσοντας την ελευθερία. Ο Βρούτος μίλησε στο πλήθος που συγκεντρώθηκε και το ησύχασε. Για λίγο όμως, γιατί όταν ο Κίννας πήρε τον λόγο κι άρχισε να κατηγορεί τον Καίσαρα, ο λαός οργίστηκε κι άρχισε να βρίζει τον Κίννα.

Αλλά την άλλη μέρα, στην Σύγκλητο, ο Αντώνιος και ο Κικέρων μίλησαν για ομόνοια και αμνηστία, που όχι μόνο δόθηκε αλλά ψηφίστηκαν και τιμές για τους «φονείς».Το βράδυ επήλθε συμφιλίωση σε προσωπικό επίπεδο και την άλλη μέρα ο Βρούτος διορίστηκε από την Σύγκλητο διοικητής της Κρήτης κι ο Κάσσιος της Λιβύης. Παρόμοιες θέσεις δόθηκαν και σε άλλους συνωμότες.

Εμείς σε όλους αυτούς τους συνωμότες και Βρούτους του Αλέξη Τσίπρα που επαγγέλλονται το νέο με προσωπικότητες «εγνωσμένου κύρους» στο φορέα της ΕΡΤ, αφιερώνουμε το «πολιτιστικό» άσμα του νέου προέδρου με «κύρος και διεθνούς ακτινοβολίας τραγουδοποιού» Δ. Τσακνή «είμαι Δημόσιος φορέας» που τραγουδάει ντουέτο με το Λάκη Λαζόπουλο στους «Μικρούς Μήτσους».

Διαβάστε πρώτα τους στοίχους και μετά απολαύστε το άσμα. Είναι προφητικό αν και γράφτηκε πριν κάποια χρόνια. Στην ΕΡΤ θα εμπνευστεί πολλά τέτοια τραγούδια, με τον ηγεμόνα Ταγματάρχη, όρεξη να έχεις «Νιόνιο!!!».Τι μας περιμένει, Θεέ μου!!!!!!!!!!!

ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ

Πως έξαφνα μου ήρθε δεν ξέρω

ν' αλλάξω το φως της ημέρας

να γίνω μια φρίκη, μια μπόρα, ένα τέρας

το χάος στη χώρα να φέρω

Αόρατος να μπαίνω τα βράδια, σε τράπεζες και υπουργεία
να κάνω βουτιά στα ταμεία να φεύγω και αυτά να είναι άδεια

Να βγαίνω τις νύχτες στο δρόμο γεμάτες με κόσμο οι πλατείες
κι αφού θα οργανώνω πορείες, μετά να επιβάλω τον νόμο

Εγώ είμαι το όνειρο μιας που όλοι ζητάτε
μιας χώρας μεγάλης κι ωραίας

με θέση ακλόνητη και μην το γελάτε

είμαι ένας δημόσιος φορέας

Ναι μπαίνω κρυφά σε συσκέψεις και κει που θα βρίσκουν την λύση
με λόγια γαλίφη θα σπέρνω τα μίση αλλάζοντας όλων τις σκέψεις

Το κράτος να κάνω σμπαράλια, τον Νέρωνα, του δασούς προστάτη
κι ενώ θα τους κλείνω το μάτι θα βάζω "κοριούς" στα κανάλια

Ασύλληπτος θα μένω για χρόνια του νόμου έχω την προστασία
μ' ανθρώπους και θέσεις ψηλές κι εξουσία και μια ιστορία αιώνια

Εγώ είμαι το Όνειρο μιας που όλοι ζητάτε
μιας χώρας μεγάλης κι ωραίας
με θέση ακλόνητη και μην το γελάτε
είμαι ένας δημόσιος φορέας
Keywords
Τυχαία Θέματα