Στο deal toy σαλλα για την πειραιως και η ελληνικη τραπεζα ;

15:55 24/3/2013 - Πηγή: Fimotro
ΘΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΕΙ ;
Και το δίκτυο καταστημάτων της Ελληνικής Τράπεζας έχει μπει στις διαπραγματεύσεις της τραπέζης Πειραιώς για να περιέλθει στην κατοχή της. Και αυτό διότι η τρόικα ζητά να μην υπάρξει αυτόνομη κυπριακή παρουσία στην ελληνική αγορά, ...
σύμφωνα με πληροφορίες.
Παρά το γεγονός ότι την ίδια στιγμή το ΑΠΕ μεταδίδει ότι υπάρχει κόλλημα στις διαπραγματεύσεις για τη μεταβίβαση
των δικτύων στην ελληνική τράπεζα, πηγές υψηλά υφιστάμενων κύκλων επισημαίνουν ότι η συμφωνία για να περιέλθει ο έλεγχος των δικτύων και των τριών τραπεζών στην Πειραιώς θα έχει ολοκληρωθεί μετά από ένα νομικό μαραθώνιο μέχρι αργά σήμερα το βράδυ.
Το deal της απόκτησης της Λαϊκής και της Τράπεζας Κύπρου στην Ελλάδα από την Τράπεζα Πειραιώς, δημιουργεί πολλαπλές ωφέλειες για τον ελληνικό τραπεζικό όμιλο.
Συγκεκριμένα:
-Η Πειραιώς παίρνοντας τις 2 κυπριακές τράπεζες ουσιαστικά αγόρασε φθηνά δάνεια στο 67% της αξίας τους καθώς για το υπόλοιπο 33% έχουν ληφθεί προβλέψεις. Με τον τρόπο αυτό βελτιώνεται συνολικά το ποσοστό των προβλέψεων του ομίλου της Πειραιώς. Συγκεκριμένα οι προβλέψεις που υπολογίστηκαν κατά τη μεταβίβαση των χαρτοφυλακίων έχουν γίνει με βάση το χειρότερο σενάριο σύμφωνα με τη μελέτη της Pimco και για αυτό τα δάνεια μεταβιβάστηκαν στο 67% της αξίας τους.
Πηγή : newmoney.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα