Στις καλενδες βαζει ο φιλης τους διορισμους δασκαλων και καθηγητων

13:05 20/4/2016 - Πηγή: Fimotro
Στις καλένδες παραπέμπεται το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για διορισμούς 20.000 δασκάλων και καθηγητών σε βάθος τριετίας. Σε συνάντηση που είχε χθες ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης με εκπροσώπους των...
Θεσμών, επιβεβαιώθηκε ότι το ζήτημα των διορισμών στον δημόσιο τομέα, με προτεραιότητα τους τομείς της Παιδείας και της Υγείας, βρίσκεται σε εκκρεμότητα και συναρτάται άμεσα από την πορεία της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους δανειστές. «Αναφορικά με την ανάγκη μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών,
ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης επέμεινε στις θέσεις του.
Από την πλευρά τους, οι Θεσμοί συνέδεσαν το θέμα αυτό με την εξέλιξη της αξιολόγησης και τον διάλογο που διεξάγεται σε κεντρικό επίπεδο για τις δημοσιονομικές εξελίξεις», τονίστηκε σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας.
Το θέμα προκαλεί «πονοκέφαλο» στο υπουργείο, που αναζητά τρόπους να περιορίσει τις μεγάλες ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς. Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο έχει προωθήσει προς ψήφιση στη Βουλή ρύθμιση, η οποία ορίζει ότι πλέον θα αντιστοιχεί ένας νηπιαγωγός σε 14 νήπια (από τα 7 που ίσχυε ως σήμερα), ξεσηκώνοντας «θύελλα» αντιδράσεων.
Το Συντονιστικό Νηπιαγωγών αναφέρει ότι με τη ρύθμιση αυτή θα «σβήσουν» από τον εκπαιδευτικό χάρτη εκατοντάδες νηπιαγωγεία σε όλη τη χώρα και θα καταργηθούν πολλές θέσεις νηπιαγωγών. Ενδεικτικά, το Συντονιστικό, που μετέχει στην αυριανή κινητοποίηση των ΟΛΜΕ και ΔΟΕ στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας, αναφέρει ότι «από τα 1.466 διθέσια νηπιαγωγεία της χώρας, τα 744 μετατρέπονται σε μονοθέσια και κλείνει άμεσα το ένα τμήμα τους. Ο αριθμός δυναμικότητας των νηπιαγωγείων αυτών είναι από 15 έως 27 παιδιά».
Keywords
Αναζητήσεις
αδεια φιλη σε καθηγητες
Τυχαία Θέματα