Στις 8 μαρτίου ανοίγει ξανά το λιανεμπόριο

15:43 26/2/2021 - Πηγή: Fimotro
Την επαναλειτουργία της αγοράς την άλλη Δευτέρα επιβεβαίωσε σήμερα ο πρωθυπουργός

Εάν δεν υπάρξει κάποια δραματική αλλαγή, τη Δευτέρα 8 Μαρτίου θα επαναλειτουργήσει το λιανεμπόριο στις κόκκινες περιοχές μεταξύ των οποίων είναι η Αττική. Την εξέλιξη αυτή, επιβεβαίωσε πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλώντας με συνεργάτες του στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η συγκεκριμένη ημερομηνία δεν έχει κλειδώσει, καθώς καθ’ όλη τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας θα παρακολουθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα, αλλά και των αριθμό των κρουσμάτων. Στην περίπτωση που τα δεδομένα είναι ενθαρρυντικά

η επιτροπή των ειδικών θα δώσει το πράσινο φως και από τη Δευτέρα 8 Μαρτίου θα επαναλειτουργήσει το λιανεμπόριο με μέτρα. Εως τώρα δεν έχει διευκρινιστεί αν τα καταστήματα θα λειτουργήσουν με τη μέθοδο του click away ή με ραντεβού και click in shop. Αυτό θα εξαρτηθεί από την πορεία της επιδημιολογικής κατάστασης.

Είναι σημαντικό όμως να σημειωθεί πως η κατάσταση θα αξιολογηθεί ξανά προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας και στην περίπτωση που το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει αυξημένο, τότε δεν αποκλείεται τα μέτρα που ισχύουν να παραταθούν για άλλες 7 ημέρες.

Ανακοινώνεται παράταση του lockdown μέχρι τις 8 Μαρτίου

Την παράταση, όπως αναμενόταν, του lockdown στην Αττική κατά μία εβδομάδα -ήτοι, έως τις 8 Μαρτίου- εισηγείται η επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Η συγκεκριμένη απόφαση ήταν ουσιαστικά ειλημμένη, καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα και η αύξηση των κρουσμάτων, με την Αττική να «βράζει» καθημερινά, είχαν στην πραγματικότητα… προδιαγράψει τις αποφάσεις των ειδικών, ενώ και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης
, κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, είχε παραδεχτεί ότι δεν είναι ακόμη εφικτό το άνοιγμα των δραστηριοτήτων, που επιθυμούσε η κυβέρνηση.

Τα 1.053 κρούσματα μεταλλαγμένων στελεχών (εκτός από τη βρετανική και τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη ταυτοποιήθηκε και ένα νέο στέλεχος, αυτό της Ουγκάντα), οι 367 διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), ο υψηλός αριθμός και χθες των ημερήσιων κρουσμάτων, 1.784, είναι στοιχεία που έχουν τεθεί επί τάπητος κατά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

The post Στις 8 Μαρτίου ανοίγει ξανά το λιανεμπόριο appeared first on Fimotro.

Keywords
Τυχαία Θέματα