«ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΑΣ» ΔΙΑΜΗΝΥΕΙ Η ΓΑΛΛΙΑ

23:35 7/6/2011 - Πηγή: Fimotro
Την υποστήριξη των πολιτικών ομάδων στο νέο διαρθρωτικό σχέδιο που έχει διαπραγματευθεί η ελληνική κυβέρνηση, ζήτησε ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν, κατά τη συνάντηση που είχε το απόγευμα της Τρίτης με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνη...
 Σαμαρά.

Μετά τη συνάντηση, το γραφείο του πρωθυπουργού της Γαλλίας εξέδωσε το παρακάτω δελτίο Τύπου : «Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε (στον πρόεδρο της ΝΔ) την απρόσκοπτη υποστήριξη που παρέχεται στην Ελλάδα,
από τη Γαλλία και τις άλλες χώρες της ζώνης του ευρώ. Χαιρέτισε το κουράγιο του ελληνικού λαού, καθώς και τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για την οικονομική και χρηματοπιστωτική ανάκαμψη της χώρας. Ο Φρανσουά Φιγιόν τόνισε την ανάγκη επίδειξης μιας υπεύθυνης στάσης από τις ελληνικές πολιτικές δυνάμεις, σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο, πράγμα που συνεπάγεται, ειδικότερα, την υποστήριξη των κυριότερων πολιτικών ομάδων στο νέο διαρθρωτικό σχέδιο που διαπραγματεύθηκε η ελληνική κυβέρνηση, το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Ενωση».

Σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου της ΝΔ, ο κ. Σαμαράς τόνισε: «Είχα την ευκαιρία να συζητήσω με τον Γάλλο πρωθυπουργό θέματα που αφορούν -αυτήν την εποχή- τις δύο χώρες, αλλά και την Ευρώπη. Εξέφρασα τις θέσεις μας για την οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται σήμερα στην Ελλάδα. Παρέθεσα τα στοιχεία που δείχνουν ότι η πολιτική αυτή έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο και εξήγησα τη δική μας εναλλακτική πρόταση. Επίσης, διατύπωσα την άποψή μας για την ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου, ώστε να βγούμε μια ώρα νωρίτερα από αυτό».

»Είχα την ευκαιρία να τονίσω, για μια ακόμα φορά, ότι συμφωνούμε μεν απολύτως με το στόχο μείωσης του ελλείμματος και αποκλιμάκωσης του χρέους, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς επανεκκίνηση και ανάκαμψη της Ελληνικής Οικονομίας. Και προς την κατεύθυνση αυτή ανέφερα στο Γάλλο πρωθυπουργό ότι θα ήταν πολύ χρήσιμο να χρηματοδοτηθεί η Ελλάδα και από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, για επενδύσεις στην Ελλάδα. Όμως, όλα αυτά απαιτούν μια άλλη πολιτική. Ο φίλος κ. Φιγιόν άκουσε με προσοχή τις θέσεις μας».

»Συζητήσαμε, επίσης, την κατάσταση σε όλη τη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική, συμφωνώντας στην ανάγκη αναβίωσης της πρωτοβουλίας “Ένωση για την Μεσόγειο”, στόχο στον οποίο η Γαλλία και η Ελλάδα μπορούν να έχουν πολύ σημαντική συμβολή και μεγάλα περιθώρια συνεργασίας».

»Έθεσα, επίσης, το καυτό πρόβλημα που λέγεται λαθρομετανάστευση με δύο κύρια αιτήματα: την ανάληψη κοινής ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας ώστε να υπάρξει επαναπατρισμός των λαθρομεταναστών στις χώρες προέλευσής τους και την αναθεώρηση της Συμφωνίας Δουβλίνο-ΙΙ, ώστε να μοιραστούν επιτέλους, τα βάρη από τη λαθρομετανάστευση πιο δίκαια ανάμεσα στις χώρες μέλη της Ένωσης. Στο σημείο αυτό επισήμανα και το ρόλο της Τουρκίας, η οποία, όχι μόνον αρνείται να εφαρμόσει τις συμφωνίες επαναπροώθησης λαρθομεταναστών, αλλά εξακολουθεί να τους προωθεί προς το ευρωπαϊκό έδαφος, αυτό της Ελλάδας».

»Μιλήσαμε, επίσης, με τον κ. Φιγιόν για τις εξε
Keywords
Τυχαία Θέματα