Στην τελική ευθεία το άνοιγμα μετακινήσεων

12:34 7/5/2021 - Πηγή: Fimotro
Περνάει ο καιρός και ωριμάζουν οι συνθήκες για την άρση των απαγορεύσεων

Όλα δείχνουν ότι οι απαγορεύσεις στις μακρινές μετακινήσεις σύντομα θα αποτελούν παρελθόν. Αν και όλα είναι έτοιμα για να ανοίξουν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, το πώς ακριβώς θα γίνει και υπό ποιες προϋποθέσεις παραμένει «θολό». Η πιθανότερη ημερομηνία για την απελευθέρωση των υπερτοπικών μετακινήσεων είναι η 15η Μαΐου, όπως έχει διαφανεί και μέσω δηλώσεων κυβερνητικών αξιωματούχων.

Το

ασαφές του πλαισίου ανοίγματος των μετακινήσεων, επισήμανε σήμερα ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, μιλώντας στο Open. Όπως ανέφερε, αν και δεν έχει συζητηθεί στην επιτροπή το άνοιγμα των μετακινήσεων από νομό σε νομό με προΰποθέσεις το «πάσο» το πιστοποιητικό εμβολιασμού ακόμα και της πρώτης δόσης ή με self test, δεν φαίνεται να προκρίνεται ως λύση. «Δεν το βλέπω (να συμβαίνει έτσι) γιατί όταν συζητήθηκε στην επιτροπή για το Πάσχα, για πολλούς και διάφορους λόγους απορρίφθηκε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Εξαδάκτυλος.

Το ίδιο ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο διάκρισης βάσει εμβολιασμένων στις υπερτοπικές μετακινήσεις, ο Γιώργος Γεραπετρίτης, λέγοντας πως το πρωτόκολλο θα είναι έτοιμο τις επόμενες μέρες, εκτίμησε ωστόσο ότι δεν θα υπάρχει τέτοια διάκριση.

Όσο περνάει ο καιρός τόσο ωριμάζουν οι συνθήκες για να ανοίξουν όλες οι μετακινήσεις…

The post Στην τελική ευθεία το άνοιγμα μετακινήσεων appeared first on Fimotro.

Keywords
Τυχαία Θέματα