Αναψε η φλογα στο οικοπεδο 12...

12:06 12/9/2013 - Πηγή: Fimotro

Το φυσικό αέριο από το οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ έφθασε στην επιφάνεια και αυτό σημαίνει ότι άναψε η φλόγα, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της κυπριακής εταιρείας. Σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ, ο πρόεδρος της ΚΡΕΤΥΚ ανέφερε...
ότι θα γίνουν μετρήσεις για τη ροή του φυσικού αερίου, διαδικασία η οποία θα ολοκληρωθεί σε μερικές ημέρες, ενώ ελήφθησαν δείγματα για να μετρηθούν η πίεση και η ποιότητα του αερίου.
Πρόσθεσε, δε, ότι όταν γίνουν όλες οι μετρήσεις και ολοκληρωθεί η δοκιμαστική παραγωγή, στα τέλη ή τις αρχές του ερχόμενου μήνα, θα γίνουν γνωστά και τα αποτελέσματα της επιβεβαιωτικής γεώτρησης.
Παράλληλα, υπό το φως των όσων ακούγονται περί δεύτερης επιβεβαιωτικής γεώτρησης, ο κ. Έλληνας υπενθύμισε πως όταν ο εκτελεστικός πρόεδρος της Noble Τσαρλς Ντέιβιντσον είχε ανακοινώσει τη διενέργεια της επιβεβαιωτικής γεώτρησης στο οικόπεδο 12 είχε πει πως υπάρχει 25% πιθανότητα να απαιτηθεί και δεύτερη επιβεβαιωτική γεώτρηση. Όπως εξήγησε ο κ. Έλληνας, οι λόγοι που υπάρχει πιθανότητα δεύτερης γεώτρησης είναι τεχνικοί. Ειδικότερα, πρόκειται για την πολύ μεγάλη έκταση του κοιτάσματος, το οποίο είναι εμβαδού 40 τετραγωνικών μιλίων, (μεγαλύτερο από το ισραηλινό Ταμάρ) και λόγω της ύπαρξης ρηγμάτων που διαχωρίζουν το κοίτασμα.
Τέλος, ο πρόεδρος της ΚΡΕΤΥΚ αναφέρθηκε και στα όσα λέγονται περί της ποσότητας του κοιτάσματος, υπενθυμίζοντας πως η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων μετά το πέρας της ερευνητικής γεώτρησης στα τέλη του 2011 μιλούσε για 25% πιθανότητα η ποσότητα του κοιτάσματος να είναι 8 tcf, 50% να είναι 7 tcf και 75% να είναι 5 tcf.
Keywords
Τυχαία Θέματα