Στην τελικη ευθεια ο διαγωνισμος για τα κρατικα λαχεια

12:45 6/10/2012 - Πηγή: Fimotro

Το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ανακοίνωσε ότι ξεκινά το τελικό στάδιο της δεύτερης φάσης, της διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας για τη μεταβίβαση του δικαιώματός επί της αποκλειστικής παραγωγής, λειτουργίας, κυκλοφορίας, προώθησης...
και διαχείρισης των Κρατικών Λαχείων για 12 έτη.

Σε αυτό το στάδιο, το ΤΑΙΠΕΔ προσκαλεί τους συμμετέχοντες να υποβάλλουν δεσμευτικές οικονομικές προσφορές, στη βάση του τελικού κειμένου της Σύμβασης Παραχώρησης, όπως εγκρίθηκε από το Διοικητικό
Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ στις 19 Σεπτεμβρίου.

Το ΤΑΙΠΕΔ εκτιμά ότι θα είναι σε θέση να ανακοινώσει τον προτιμητέο πλειοδότη επενδυτή μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.

Η πρώτη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας ξεκίνησε την 1η Νοεμβρίου 2011, με τη δημοσίευση της Πρόσκλησης Υποβολής Ενδιαφέροντος.

Στις 13 Δεκεμβρίου 2011 υποβλήθηκαν εκδηλώσεις ενδιαφέροντος από τα ακόλουθα τρία σχήματα:

1) της Österreichische Lotterien Gesellschaft m.b.H.

2) της σύμπραξης των εταιρειών Sisal S.p.A., Damco Energy S.A. και Damlot Α.Ε., και

3) της σύμπραξης των εταιρειών OPAP Investment Limited, Lottomatica Giochi e Partecipazioni S.r.l., Intralot Lotteries Limited και Scientific Games Global Gaming S.à.r.l.

Μετά τον έλεγχο και την αξιολόγηση των εκδηλώσεων ενδιαφέροντος, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου αποφάσισε ομόφωνα να προκρίνει και τους τρεις υποψηφίους στη Β’ Φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας στις 11 Ιανουαρίου 2012.

Στις 15 Φεβρουαρίου εγκρίθηκαν τα έγγραφα της Β’ Φάσης του διαγωνισμού.

Η δεύτερη φάση του διαγωνισμού ξεκίνησε στις 12 Μάρτιου -σε αυτήν οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να υποβάλλουν σχόλια και παρατηρήσεις στο Σχέδιο της Σύμβασης Παραχώρησης- τα σχετικά σχόλια αξιολογήθηκαν από το ΤΑΙΠΕΔ και τους συμβούλους του.

H Credit Suisse Securities (Europe) Ltd και η Eurobank EFG Equities ενεργούν ως χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι του Ταμείου για τη συγκεκριμένη διαγωνιστική διαδικασία.

Οι δικηγορικές εταιρείες «Μπαχάς, Γραμματίδης & Συνεταίροι» και «Καρατζά και Συνεργάτες» είναι οι νομικοί σύμβουλοι επί θεμάτων ελληνικού δικαίου, και η δικηγορική εταιρεία Allen and Overy είναι ο νομικός σύμβουλος του Ταμείου επί θεμάτων ευρωπαϊκού και διεθνούς δικαίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα