Στην κυπρο ο γιουνκερ...

15:55 16/7/2015 - Πηγή: Fimotro
Συνάντηση με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη έχει αυτή την ώρα στη Λευκωσία ...
ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean Claude Juncker, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη Κύπρο. Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη του κ. Juncker στο νησί ως Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Τον κ. Juncker συνοδεύει ο ο Κύπριος Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Χρήστος Στυλιανίδης. Στη συνάντηση Αναστασιάδη Juncker αναμένεται να συζητηθούν οι προοπτικές της οικονομίας και το πώς η Κύπρος
μπορεί να επωφεληθεί από το Επενδυτικό Σχέδιο για την Ευρώπη. Ενεργειακά ζητήματα και η πρόοδος των συνομιλιών για το Κυπριακό, θα είναι επίσης βασικά θέματα των συζητήσεων. Μετά τη συνάντηση οι δύο άνδρες θα προβούν σε δηλώσεις.

Το μεσημέρι ο κ. Juncker θα συναντήσει επίσης τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Mustafa Akinci με τον οποίο θα συζητήσει, μεταξύ άλλων, το πώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να βοηθήσει περισσότερο την τουρκοκυπριακή κοινότητα να προετοιμαστεί για την περίοδο μετά τη λύση του Κυπριακού ζητήματος. Στη συνέχεια ο κ. Juncker και οι δύο ηγέτες (Αναστασιάδης Akinci) θα έχουν κοινό γεύμα εργασίας στο «Σπίτι της Συνεργασίας», στη νεκρή ζώνη στη Λευκωσία.

Αύριο ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα προσφωνήσει την ολομέλεια της Κυπριακής Βουλής και θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Γ. Ομήρου και τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Την ώρα που ο κ. Juncker θα βρίσκεται στη Βουλή θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση διαμαρτυρίας από την πλατφόρμα «Η Κοινωνία αντιδρά και διεκδικεί».
Keywords
Τυχαία Θέματα