Στην κριμαια ο πουτιν την αλλη παρασκευη...

16:10 1/5/2014 - Πηγή: Fimotro
Ένα 24ωρο μετά την παραδοχή της ουκρανικής ηγεσίας ότι χάνει τον... πόλεμο στα ανατολικά της χώρας όπου συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι καταλήψεις κυβερνητικών κτιρίων από ρωσόφωνους αυτονομιστές, ...
τα ρωσικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου θα πραγματοποιήσει την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Κριμαία, μετά την προσάρτησή της από τη Μόσχα, στις 9 Μαΐου. Σε μία προσπάθεια να ενισχύσει τη δημοτικότητά του στην περιοχή αλλά και να αναπτερώσει το πατριωτικό
αίσθημα των Ρώσων (και ρωσόφωνων), ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα επισκεφθεί τη στρατηγικής σημασίας χερσόνησο.

Για τις ρωσικές εφημερίδες «Kommersant» και «Gazeta», ο Ρώσος πρόεδρος θα συμμετάσχει σε στρατιωτική παρέλαση στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων από τη νίκη των Σοβιετικών στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Πούτιν θα επισκεφθεί την Κριμαία αφού προηγουμένως δώσει το «παρών» στην καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία, για την 69τη επέτειο από τη νίκη των Σοβιετικών επί των ναζιστικών στρατευμάτων. Για την εφημερίδα «Kommersant», ο Πούτιν θα μεταβεί στην Κριμαία έχοντας στο πλευρό του τον Ρώσο πρωθυπουργό, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Στο μεταξύ, από το Περού όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών τάχθηκε πριν από λίγο υπέρ ενός διαλόγου υπό την αιγίδα του ΟΑΣΕ για την εξεύρεση λύσης στην ουκρανική κρίση.

«Η Ρωσία είναι υπέρ της δημιουργίας διαλόγου στην Ουκρανία μεταξύ των αρχών του Κιέβου και των υπόλοιπων περιφερειών» δήλωσε ο Λαβρόφ σε δημοσιογράφους από το πρωθυπουργικό μέγαρο στη Λίμα.

Ο Λαβρόφ υπογράμμισε ότι «η ρωσική κυβέρνηση πιστεύει ότι πρέπει να αρχίσει ο διάλογος αυτός στο πλαίσιο του ΟΑΣΕ».

Την ίδια ώρα, η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, απέκλεισε τη στρατιωτική εμπλοκή με τη Ρωσία για το θέμα της Ουκρανίας και είπε ότι υπολογίζει να υπάρξει μια διπλωματική λύση στη χειρότερη πολιτική κρίση από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα