''στην ελλαδα κινδυνευει η κοινωνικη σταθεροτητα''...

22:01 20/9/2013 - Πηγή: Fimotro
Αντιμέτωπος με τον εφιάλτη του νεοναζισμού, που γεννούν οι βάρβαρες πολιτικές έρχεται ο ευρωπαϊκός πολιτισμός, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε προεκλογική συγκέντρωση του «Die Linke» στην Φρανκφούρτη, ...
συμπληρώνοντας πως «στην Ελλάδα κινδυνεύει η κοινωνική σταθερότητα και συνοχή».
Ο κ. Τσίπρας, μιλώντας μαζί με την αντιπρόεδρο του «Κόμματος
της Αριστεράς», Σάρα Βάγκενκνεχτ, επεσήμανε πως «η Ευρώπη δεν θα γυρίσει προς τα πίσω. Η Ευρώπη και οι λαοί της θα προχωρήσουν μπροστά».
Απευθυνόμενος στους Γερμανούς, ο κ. Τσίπρας είπε πως από τα χρήματα της «ονομαζόμενης» διάσωσης, το 98% πηγαίνει στα χέρια τραπεζιτών και ολιγαρχών και στην αποπληρωμή τόκων δανεισμού, ενώ μόλις το 1,5% καταλήγει στην πραγματική οικονομία. «Η υποτιθέμενη σωτηρία του ελληνικού λαού είναι στην πραγματικότητα σωτηρία των τραπεζών», δήλωσε, προσθέτοντας ότι η διαίρεση δεν είναι ανάμεσα στους λαούς, αλλά ανάμεσα στους εργαζόμενους και στους ολιγάρχες.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε μεταξύ άλλων την στήριξή του στην θέση της γερμανικής Αριστεράς για κατώτατο μισθό στα 10 ευρώ ανά ώρα, επισημαίνοντας ότι, αν ο Γερμανός εργαζόμενος ζει αξιοπρεπώς, υπάρχει ελπίδα και για τον Έλληνα εργαζόμενο. «Αν όμως ο Έλληνας εργαζόμενος ζει στην αναξιοπρέπεια, τότε υπάρχει κίνδυνος να ακολουθήσει και ο Γερμανός εργαζόμενος», είπε και καταδίκασε για μία ακόμη φορά τις πολιτικές λιτότητας, οι οποίες, υπογράμμισε, δεν αποτελούν λύση. «Αυτό είναι ψέμα. Η λιτότητα έχει αποτύχει τρεις φορές και πάμε για την τέταρτη. Η λιτότητα ανακυκλώνει την κρίση. Με δάνεια πάνω σε δάνεια δεν υπάρχει λύση», πρόσθεσε.
Μιλώντας για τον υποψήφιο των Σοσιαλδημοκρατών, Πέερ Στάινμπρουκ, είπε πως δεν έχει κάτι πολύ διαφορετικό να προτείνει, για αυτό και οι ψηφοφόροι επιλέγουν το «αυθεντικό» . Επίσης, σχολιάζοντας σχετικές δηλώσεις του προέδρου των Φιλελευθέρων, Φίλιπ Ρέσλερ, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι στην Ελλάδα και στον ευρωπαϊκό Νότο γενικότερα, τα σπίτια δεν τα παίρνουν οι κομμουνιστές, αλλά οι τράπεζες.
Αργότερα, σε εκδήλωση του γερμανικού Κόμματος της Αριστεράς (Die Linke) στο Βισμπάντεν, ο Αλ. Τσίπρας τόνισε πως «έχουμε χρέος να σταματήσουμε τώρα την εξάπλωση των νεοναζί και αυτό δεν γίνεται με ευχές, αλλά καταργώντας τα αίτια που γεννούν και αναπαράγουν την μισαλλόδοξη ιδεολογία τους, καταργώντας τη βάρβαρη πολιτική της λιτότητας που γέννησε το φάντασμα των νεοναζί που απειλεί την Ευρώπη».
Ο κ. Τσίπρας περιέγραψε ακόμη τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα «από ομάδες κρούσης νεοναζί» ως «εδώ και καιρό προδιαγεγραμμένη ενέργεια».
Όπως δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο γερμανός πολίτης δεν έχει τίποτα να φοβάται από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που σύντομα θα έρθει στην Ελλάδα, προκειμένου να διεκδικήσει ξανά την αξιοπρέπεια, την κοινωνική συνοχή, την κυριαρχία του λαού μας και της χώρας μας.
Μάλιστα εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ανάπτυξη των λαϊκών κινημάτων και της Αριστεράς σε όλη την Ευρώπη θα συνοδεύσει τη μεγάλη πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα, διότι η ενωμένη Ευρώπη μπορεί να υπάρχει μόνο αν είναι κοινωνική, δημοκρατική, μόνο αν βασίζεται στις κοινωνικές ανάγκες και δίνει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα των λαών και της κοινωνίας.
Ο ίδιος επανέλαβε ακόμη ότι η καγκελάριος Μέρκελ παριστάνει ότι δεν βλέπει ότι τα προγράμματα έχουν αποτύχει και προσπαθεί να κρύψει ότι τα χρήματα που υποτίθεται ότι προορίζονται για την διάσωση των Ελλήνων, ουσιαστικά αφορούν την διάσωση των τραπεζών, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Γερμανία, ενώ οι πλούσιοι εξακολουθούν να μην φορολογούνται.
«Από αυτούς τους σωτήρες ποιος θα μας σώσει;», διερωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, αναφέροντας ότι η στρατηγική της λιτότητας αποδείχθηκε καταστροφική για την Ελλάδα και θα αποδειχθεί καταστροφική για την Ευρώπη.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα