Στην αντεπιθεση ο γ.μιχελακης μετα το κλεισιμο των σχολειων της ναουσα...

Στην αντεπίθεση πέρασε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης για το ζήτημα που προέκυψε με τους πόρους για τη θέρμανση των σχολείων του δήμου Νάουσας, ζητώντας να διευρευνηθούν ...
τυχόν ευθύνες του δημάρχου Τάσου Καραμπατζού για τον τρόπο με τον οποίο διαχείριστηκε τα σχετικά κονδύλια.
Το σχετικό αίτημα απέστειλε στον γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης Αθανάσιο Καρούντζο, προκειμένου -όπως αναφέρει- «να σταματήσει από κάποιους η δημιουργία λανθασμένων εντυπώσεων στους συμπολίτες μας
με μόνο στόχο την προσωπική τους προβολή ενόψει βέβαια των δημοτικών εκλογών».
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καραμπατζός αποφάσισε χθες να κρατήσει κλειστά τα σχολεία της πόλης, καταγγέλλοντας υποχρηματοδότηση εξαιτίας της οποίας υπάρχουν προβλήματα θέρμανσης και ζήτησε από το υπουργείο Εσωτερικών έκτακτη επιχορήγηση.
Όπως εξηγεί ο ΥΠΕΣ, ζήτησε να γίνει έλεγχος για τον τρόπο διαχείρισης των πόρων για τη θέρμανση «μετά τις αλλεπάλληλες δηλώσεις του δημάρχου Νάουσας σε όλα τα ΜΜΕ ότι δεν έχει λάβει τα απαιτούμενα κονδύλια, αλλά και από το γεγονός ότι προχώρησε στο κλείσιμο των σχολείων της περιοχής στις 27 Νοεμβρίου, παρά το γεγονός ότι είχαν εκταμιευθεί τα χρήματα από τις 25 Νοεμβρίου».
«Η στάση του δημάρχου Νάουσας εγείρει μια σειρά από ερωτήματα», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.
Στην επιστολή του προς τον κ. Καρούντζο ο κ. Μιχελάκης αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι τα χρήματα για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων εστάλησαν στους δήμους στις 20 Νοεμβρίου με δυνατότητα εκταμίευσης στις 25 Νοεμβρίου.
«Κατόπιν αυτού εύλογο είναι το ερώτημα εάν ο δήμαρχος Νάουσας ενημέρωσε σχετικά το Δημοτικό Συμβούλιο και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς έτσι ώστε να αποφευχθούν οι κινητοποιήσεις των μαθητών την επόμενη ημέρα, αφού σε κάθε περίπτωση, η παρακίνηση των μαθητών σε αποχή από τα μαθήματα μόνο τους μαθητές βλάπτει», συμπληρώνεται.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα