Στιγμα και δειγμα γραφης ολαντ...

18:03 8/7/2012 - Πηγή: Fimotro
Γράφει η Μαρία Ψαράκη
Αγαπητό Fimotro,
Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα '' L' Union '' της γαλλικής πόλης Reims, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης σήμερα 50 χρόνων από τις 8 Ιουλίου του 1962, ημερομηνία κατά την οποία στον καθεδρικό ναό της πόλης...
επισφραγίσθηκε μετά τους δύο σκληρότατους πολέμους του προηγούμενου αιώνα η γαλλογερμανική φιλία με εκπροσώπους τvν δύο χωρών τον Στρατηγό Ντε Γκωλ και τον καγκελάριο Αντενάουερ, ο Φρανσουά Ολάντ ανοίγει τα χαρτιά του και κάνει σαφείς τις προθέσεις του.
Σίγουρα δεν σκοπεύει να αποτελέσει '' δίδυμο '' τύπου '' Μερκοζί '' με την Α. Μέρκελ,
καθώς εκείνο το '' Μερκολάντ '' της αρχής αποτελεί οριστικά παρελθόν. Εξάλλου και στην συνέντευξη του ξεκαθάρισε ότι '' ο καθένας έχει την ιδιοσυγκρασία και τη μέθοδο του '', ενώ τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται '' η γαλλογερμανική σχέση να παραπέμπει σε διευθυντήριο που να καθορίζει τα δρώμενα σε ολόκληρη την Ευρώπη ''. Αντίθετα πιστεύει ότι το μόνιμο μέλημα των δύο χωρών θα πρέπει να είναι η εξασφάλιση των ισορροπιών και η αποτελεσματική τους συνεργασία ώστε η ένωση των δυνάμεων τους να αποτελέσει δύναμη για ολόκληρη την Ευρώπη.
Σαφής τοποθέτηση Ολάντ, με μηνύματα με πολλαπλούς φυσικά αποδέκτες.
Keywords
Τυχαία Θέματα