Στη βουλη το θεμα της συμμετοχης ασθενων στα φαρμακα...

Ερώτηση με θέμα την υπουργική απόφαση με την οποία από 21η Οκτωβρίου, ο ασθενής επιβαρύνεται με ολόκληρη τη διαφορά της τιμής των πρωτότυπων φαρμάκων από την τιμή αναφοράς, ...
κατέθεσαν προς τον υπουργό Υγείας οι βουλευτές Γ. Δημαράς και Γ. Αβραμίδης.
Όπως καταγγέλλουν οι βουλευτές, με την απόφαση αυτή, που «ετοιμάστηκε στο πόδι» οι ασθενείς ουσιαστικά οδηγούνται στο διπλασιασμό της συμμετοχής τους σε πολλές κατηγορίες φαρμάκων που αφορούν στις παθήσεις με τη μεγαλύτερη συχνότητα.
Ειδικά οι χρόνιοι πάσχοντες, προειδοποιούν οι κ. Δημαράς και Αβραμίδης, θα βρεθούν προ εκπλήξεων μπροστά
στον πάγκο του φαρμακείου, καθώς το μέτρο τίθεται σε εφαρμογή με μεγάλη προχειρότητα και χωρίς την επαρκή επεξεργασία. «O ασθενής θα βρεθεί στο δίλημμα να επιλέξει είτε το φθηνό φάρμακο είτε να πληρώσει από την τσέπη του το πρωτότυπο, δεχόμενος μία ακόμα ‘δυσβάσταχτη και απαράδεκτη’ επιβάρυνση», επισημαίνουν.
Καλούν τέλος από τον αρμόδιο υπουργό να διευκρινίσει πώς σκοπεύει να αντιμετωπίσει το φαινόμενο των ασθενών «πολλών ταχυτήτων», δηλαδή αυτών που έχουν την δυνατότητα να επιβαρυνθούν τη διαφορά από την τιμή αναφοράς και εκείνων που θα επιλέξουν το φάρμακο που «αντέχει» η τσέπη τους.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα