Στη σεντρα 7 ισπανικες τραπεζες απο την κομισιον...

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βγάζει στη... “σέντρα” βγάζει επτά κορυφαίες ισπανικές ποδοσφαιρικές ομάδες!
Σύμφωνα με πηγές από τις Βρυξέλλες, η Κομισιόν ξεκίνησε έρευνα ...
σχετικά με καταγγελίες για παραβίαση των κανόνων περι κρατικών επιδοτήσεων από συνολικά επτά ισπανικές ποδοσφαιρικές ομάδες της Primera Division. Οι σχετικές καταγγελίες αφορούν σε παράνομη στήριξη των ομάδων με κρατικά κονδύλια την δεκαετία του '90.

Στις
περί ων ο λόγος ομάδες περιλαμβάνονται και οι δύο κορυφαίες ευρωπαϊκές υπερδυνάμεις του ποδοσφαίρου, η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης. Οι άλλες πέντε ομάδες που εμπλέκονται στην υπόθεση είναι η Οσασούνα, η Ατλέτικ Μπιλμπάο, η Βαλένθια, η Έλτσε και η Χέρκουλες.

Η καταγγελία κατατέθηκε για πρώτη φορά στις αντιμονοπωλιακές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2009 από επενδυτές διαφόρων ευρωπαϊκών ποδοσφαιρικών ομίλων που υποστηρίζουν ότι οι ισπανικές ομάδες έλαβαν κρατική στήριξη αρκετών δισεκατομμυρίων ευρώ με τη μορφή δανείων και φοροελαφρύνσεων.

Έντονη είναι η κριτική που έχει δεχθεί ο αρμόδιος επίτροπος Χοακίν Αλμούνια για την καθυστέρηση της απόφασης για την έρευνα. Η κυβέρνηση της Ισπανίας πάντως θα παλέψει να υπερασπιστεί τους Ισπανικούς συλλόγους, θεωρώντας πως είναι πρεσβευτές της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα