Στη λημνο υπηρετουσε ο πλαστογραφος...

19:06 12/3/2013 - Πηγή: Fimotro
Για πλαστογραφία από κοινού, εκμετάλλευση εμπιστευμένων πραγμάτων και πλημμελή φύλαξη υπηρεσιακού οπλισμού συνελήφθη την Τρίτη ένας 50χρονος Ανθυπαστυνόμος που υπηρετούσε σε Υπηρεσία της Λήμνου...
Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.
Η δικογραφία περιλαμβάνει, ως συναυτουργό στην πράξη της πλαστογραφίας, ένα 47χρονο ημεδαπό, ο οποίος δεν συνελήφθη,
καθώς η συμμετοχή του προσδιορίστηκε εκτός των ορίων του αυτοφώρου.
Η αντίστροφη μέτρηση για τον 50χρονο ξεκίνησε όταν κλιμάκιο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, μετέβη στη Λήμνο στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών και εξακρίβωσε ότι το αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του, έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.
Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είχε παραχωρηθεί, για χρήση στον Ανθυπαστυνόμο, από τον 47χρονο συγκατηγορούμενο του, ο οποίος είναι ο ιδιοκτήτης.
Οι νόμιμα εκδοθείσες πινακίδες κυκλοφορίας δεν βρέθηκαν, ενώ από την έρευνα προέκυψε ότι οι πλαστές πινακίδες αντιστοιχούν σε άλλο όχημα, (διαφορετικού εργοστασιακού τύπου), ο ιδιοκτήτης του οποίου είχε δηλώσει απώλεια της εμπρόσθιας πινακίδας, το έτος 2009 στη Λιβαδειά Βοιωτίας.
Επιπλέον, όπως εξακριβώθηκε, καταρχήν προανακριτικά και στη συνέχεια από επιτόπια έρευνα - αυτοψία, εντός του οχήματος ο Ανθυπαστυνόμος είχε αφήσει το υπηρεσιακό του όπλο. Σημειώνεται ότι το όχημα ήταν ανασφάλιστο και η κλειδαριά της μίζας είχε υποστεί τροποποίηση, ώστε να ενεργοποιείται με οποιοδήποτε κλειδί.
Το αυτοκίνητο και οι πινακίδες κυκλοφορίας κατασχέθηκαν, ενώ ο συλληφθείς αστυνομικός οδηγείται σήμερα στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.
Το κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων συνεχίζει τη διερεύνηση των καταγγελλομένων.
Keywords
Τυχαία Θέματα