Σθεναρη αντισταση μοντι στις προτασεις μερκελ

15:17 31/1/2012 - Πηγή: Fimotro
Σθεναρή ήταν, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, η αντίσταση που προέβαλε χθες ο τεχνοκράτης - πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Μόντι, στις προτάσεις της γερμανίδας καγκελαρίου, Άγκελα Μέρκελ, για...
εποπτεία στην Ελλάδα και το διορισμό Επιτρόπου για την επίβλεψη των δημοσιονομικών.

Ο κ. Μόντι χαρακτήρισε την πρόταση περί ειδικής Επιτροπείας στην Ελλάδα,
«ευφάνταστη και δυσάρεστη», ενώ σε δηλώσεις του μετά το πέρας της Συνόδου άφησε να εννοηθεί με σαφήνεια ότι υπάρχει ανάγκη συνασπισμού των χωρών του Νότου της ευρωζώνης απέναντι στις απαιτήσεις του πλούσιου Βορρά.

Ερωτηθείς για τη «δίψα» της Γερμανίας για δημοσιονομική πειθαρχία, ο Μ. Μόντι απάντησε ότι «τη δίψα αυτή τη βιώνουν όλοι στην Ευρώπη», σημειώνοντας ότι οι κυβερνήσεις των χωρών του Βορρά «θα πρέπει να εξηγήσουν στους πολίτες τους ότι οι χώρες της Μεσογείου κάνουν προόδους».

«Εμείς πρέπει να ανταπεξέλθουμε, αλλά και αυτοί πρέπει να μας αγκαλιάσουν και όχι να μας στραγγαλίσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το Δημοσιονομικό Σύμφωνο, ο Ιταλός πρωθυπουργός, τόνισε ότι «οι χώρες της ΕΕ θα πρέπει να υπογράψουν κάτι το οποίο να είναι σε θέση να το σεβαστούν και όχι να βάλουν την υπογραφή τους υπό την απειλή όπλου».
Keywords
Τυχαία Θέματα