''σταθεροτητα στην ευρωζωνη με κυβερνηση cdu/csu - spd...

19:53 24/9/2013 - Πηγή: Fimotro
Υπέρ της δημιουργίας ενός μεγάλου συνασπισμού Χριστιανοδημοκρατών (CDU/CSU) και Σοσιαλδημοκρατών (SPD) υπό την ηγεσία της Αγκελα Μέρκελ προκειμένου να εξασφαλιστεί ...
η σταθερότητα στην Ευρωζώνη τίθεται η Δρ. Γκρέσλε Ίνγκεμποργκ, Ευρωβουλευτής που ανήκει στην ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με δηλώσεις της από τις Βρυξέλλες στο naftemporiki.gr.
«Σε περίπτωση όμως που οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης κρατήσουν πολύ, οι χώρες της Ευρωζώνης αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης γενικότερα θα υποφέρουν. Oι Σοσιαλιστές (SPD) αλλά και οι Πράσινοι (Die Grünen) πρέπει να δείξουν τώρα μία υπεύθυνη στάση και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Σύμφωνα με γερμανίδα Ευρωβουλευτή, τα επόμενα χρόνια θα πρέπει να ληφθούν δύσκολες αποφάσεις προκειμένου να εξασφαλιστεί το κοινό μέλλον της Ευρώπης. «Μία κυβέρνηση μεταξύ CDU και SPD θα εξασφάλιζε μεγαλύτερη σταθερότητα και αξιοπιστία. Θα έστελνε μήνυμα ενότητας εντός και εκτός Γερμανίας, την ώρα που το Κόμμα Εναλλακτική Επιλογή για την Γερμανία, εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενισχυμένο (AfD). Τα υψηλά ποσοστά που συγκέντρωσε, για πρώτη φορά στην ιστορία του σημαίνει πως στην Γερμανία θα τεθούν περισσότερες ερωτήσεις σχετικά με ένα νέο πακέτο διάσωσης προς την Ελλάδα» τονίζει η Δρ. Ίνγκεμποργκ.

Διαχείριση ευρωκρίσης
Διαχείριση της ευρωκρίσης, λύσεις στο θέμα της ανεργίας, ενίσχυση της αξιοπιστίας των Ευρωπαϊκών Οργάνων και οι σχέσεις της Γερμανίας με τους Ευρωπαίους θα βρεθούν στην ατζέντα της νέας κυβέρνησης υποστηρίζει η γερμανίδα πολιτικός. «Οι Γερμανοί εμπιστεύονται την Καγκελάριο Μέρκελ. Τα υψηλά ποσοστά που συγκέντρωσε στις φετινές εκλογές δεν θα τα ξεχάσει όταν θα πρέπει να λάβει σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον την ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την ιδέα της ευρωπαϊκής ενοποίησης» προσθέτει η Δρ. Ίνγκεμποργκ.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα