ΣΤΑ ΑΚΡΑ Η ΚΟΝΤΡΑ ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ

10:01 15/4/2011 - Πηγή: Fimotro
Ολομέτωπη αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ προκαλούν τα επεισόδια με στόχο τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο στους Αγ. Αναργύρους και τον τραυματισμό στελεχών του κυβερνόντος κόμματος...

Ο δήμαρχος Αγ. Αναργύρων Νίκος Σαράντης κατονόμασε ως επικεφαλής των «αγανακτισμένων πολιτών» τον υποψήφιο δήμαρχο του ΣΥΡΙΖΑ στην πόλη Π. Τερζόγλου, με αποτέλεσμα το ΠΑΣΟΚ
να εκδώσει σφοδρή ανακοίνωση με προσωπικούς χαρακτηρισμούς κατά του Αλέξη Τσίπρα.
Η Ιπποκράτους χαρακτηρίζει τον κ. Τσίπρα και τον Συνασπισμό του οποίου ηγείται, ως συνυπεύθυνους σε αυτήν την πολιτική χυδαιότητα που εκφράζεται ακόμη και με πρωτόγνωρη βία και τον καλεί να αντιληφθεί ότι πρακτικές που υπέστη η δημοκρατική παράταξη και η αριστερά στον παρελθόν δεν οδηγούν παρά στη βία και στη νοθεία και πλήττουν τη δημοκρατία.
Ο ΣΥΝ απάντησε κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ ότι επιμένει στο ίδιο επικοινωνιακό σενάριο και ότι ξεπέρασε κάθε όριο τονίζοντας ότι «η πολιτική τους υποκινεί την κοινωνική διαμαρτυρία και τα κόλπα τους δεν πιάνουν».
Ωστόσο η Κουμουνδούρου δεν αρνείται ότι ο κ. Τερζόγλου ήταν ο επικεφαλής της αντι-συγκέντρωσης. Σε επικοινωνία που είχε το βράδυ μαζί του κ. Τσίπρας ο κ. Τερζόγλου αρνήθηκε, όμως, ότι ήταν αυτός που επιτέθηκε, αναφέροντας ως δράστη της επίθεσης άνεργο από το Καματερό, το όνομα του οποίου όπως είπε στον πρόεδρο του ΣΥΝ δεν γνωρίζει.
Η Κουμουνδούρου υιοθετεί το επιχείρημα του κ. Τερζόγλου και επιμένει ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να καταλάβει ότι πολιτική του είναι αυτή που δημιουργεί τις επιθέσεις πολιτών κατά στελεχών του.
Σύμφωνα, ωστόσο, με πληροφορίες  μεγάλη μερίδα στελεχών του ΣΥΝ θεωρεί λάθος την τακτική των αντι-συγκεντρώσεων στελεχών του κόμματος σε κομματικές εκδηλώσεις του ΠΑΣΟΚ και στο παρασκήνιο θα γίνει προσπάθεια να «μαζευτούν» οι «σκληροί» του κόμματος.
Το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να σηκώσει τους τόνους καθώς αυτή τη φορά δεν έγινε απλώς αντι-συγκέντρωση με αποδοκιμασίες, αλλά επικράτησε βία.
Αρχικά ερρίχθησαν αυγά κατά του υπουργού Υγείας και της συνοδείας του, ενώ όταν ο υπουργός προστατεύτηκε και εισήλθε στην αίθουσα ώστε να πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση ακολούθησε «ντου» κάποιων εκ των αντι-συγκεντρωθέντων με κράνη και γκλομπς. 

Τα χτυπήματα με το γκλομπ εδέχθη ο κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και στενός συνεργάτης του κ. Λοβέρδου, ο οποίος υπέστη αμνησία από τα χτυπήματα, ενώ θύματα της βίας ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αγ. Αναργύρων Πολύδωρας Τσελέκας, το μέλος του δημοτικού συμβουλίου και γνωστή τραγουδίστρια ρεμπέτικων Θεοδώρα Στίγκα και ο κ. Κολοβός που νοσηλεύεται επίσης στο νοσοκομείο.
Ο κ. Τερζόγλου αργά το βράδυ υπέβαλε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση στον δήμαρχο Αγ. Αναργύρων Νίκο Σαράντη, ενώ σήμερα αναμένεται να ενταθεί η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο κομμάτων.
Keywords
Τυχαία Θέματα