Σπανιο ειδος πτηνου απειλειται λογω της παρουσιας του ισλαμικου κρατους

20:45 25/5/2015 - Πηγή: Fimotro
Ένα σπάνιο είδος πτηνού απειλείται με εξαφάνιση στη Συρία λόγω της κατάληψης της Παλμύρας από το Ισλαμικό Κράτος...
Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, μια μικρή αναπαραγωγική αποικία βόρειων φαλακρών ίβιδων εντοπίστηκε σε περιοχή κοντά στην ιστορική πόλη το 2002.

Τρία πτηνά που κρατούνταν σε αιχμαλωσία εγκαταλείφθηκαν στα κλουβιά τους την περασμένη εβδομάδα, όταν οι φύλακές της αποικίας τράπηκαν σε φυγή λόγω των εχθροπραξιών. Η τύχη τους παραμένει άγνωστη. ενώ οι αρχές προσφέρουν αμοιβή 1.000 δολαρίων για πληροφορίες σχετικά με ένα τέταρτο
πτηνό που ζούσε μαζί τους.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Προστασίας της Φύσης στον Λίβανο, ο εντοπισμός του τέταρτου πτηνού, ενός θηλυκού που ονομαζόταν Ζηνοβία, είναι κρίσιμης σημασίας.

Πρόκειται για το μόνο θηλυκό που γνωρίζει τη διαδρομή μετανάστευσης που ακολουθούν τα σπάνια πτηνά για να φτάσουν στις περιοχές που διαχειμάζουν στην Αιθιοπία.

Χωρίς αυτήν, τα υπόλοιπα πουλιά δεν θα μπορέσουν να ταξιδέψουν, κάτι που, σύμφωνα με τους ορνιθολόγους, μπορεί να οδηγήσει στην εξαφάνιση του συγκεκριμένου είδους από τη Συρία.

«Ο πολιτισμός και η φύση βαδίζουν χέρι-χέρι. Οι πόλεμοι σταματούν όμως κανείς δεν μπορεί να ξαναφέρει στη ζωή ένα εξαφανισμένο είδος», τόνισε ο επικεφαλής του συλλόγου Ασάαντ Σερχάλ.
Keywords
Τυχαία Θέματα