''σωστο το 25ευρω, λαθος η αποσυρση του μετρου''...

21:29 17/1/2014 - Πηγή: Fimotro
Την άποψη ότι το μέτρο του εισιτήριου των 25 ευρώ για την εισαγωγή στα δημόσια νοσοκομεία ήταν σωστό και η απόσυρσή του «λάθος» επανέλαβε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης...
«Υπάρχει στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης και όπου δεν υπάρχει θεσμοθετείται» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM.

Ο κ. Γεωργιάδης παραδέχθηκε, πάντως, ότι υπάρχει «θέμα» με την Τρόικα
καθώς, όπως ανέφερε, «αυτό που κάναμε είναι φόρος και όχι διαρθρωτικό μέτρο στην υγεία, όπως μας είχαν ζητήσει». «Εάν με ρωτάτε εάν διακινδυνεύουμε τη δόση για το 25ευρο, όχι. Δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα. Αλλά ότι επί της ουσίας αντικαταστήσαμε ένα διαρθρωτικό μέτρο με ένα φόρο, αυτό κάναμε» πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.

Αναφερόμενος στις συνεχιζόμενες απεργίες των γιατρών του ΕΟΠΥΥ ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι «εγώ ήθελα να κάνουμε ένα διάλογο επί της ουσίας, αλλά πρέπει να θέλουν και άλλοι να τον κάνουν. Τους είπα από την αρχή να μην κάνουν απεργία για να μας εκβιάσουν. Εγώ δεν εκβιάζομαι...». Όπως εξήγησε ο υπουργός Υγείας δεν μπορεί να υπάρχουν δύο παράλληλα συστήματα «τα κέντρα υγείας του ΕΣΥ και τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων από τη μία και τα πολυιατρεία του ΙΚΑ (ΕΟΠΥΥ) από την άλλη. Στα πολυιατρεία έχεις ένα μηχάνημα, αλλά δεν έχεις τον ειδικό να το χειριστεί. Στο κέντρο υγείας έχεις τον γιατρό που το χειρίζεται, αλλά δεν έχεις το μηχάνημα».

Εμφανίστηκε, μάλιστα, σίγουρος ότι το νομοσχέδιο αυτό θα ψηφιστεί καταλήγοντας: «Δεν υπάρχει περίπτωση να μην ψηφιστεί αυτό το νομοσχέδιο. Δεν υπάρχει περίπτωση!».
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα