Σοιμπλε: ψευδεται οποιος λεει πως δεν χρειαζεται τηρηση των δεσμευσεων

15:33 20/5/2012 - Πηγή: Fimotro
«Όποιος προσπαθεί να πείσει τους Έλληνες ότι δεν χρειάζεται να τηρήσουν το συμφωνηθέν πρόγραμμα λιτότητας, λέει ψέματα στον ελληνικό λαό», δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη Bild. Διευκρινίζει ωστόσο ότι δεν επιθυμεί να...
παρέμβει στον ελληνικό προεκλογικό αγώνα.

Έξοδος από το ευρώ «φυσικά και μπορεί να αποφευχθεί, και προς αυτό το σκοπό συμφωνήσαμε το πρόγραμμα στήριξης με την Ελλάδα» λέει ο υπουργός.

Απαντώντας
δε σε ερώτηση σχετικά με το πόσο χρόνο έχει ακόμη η Ελλάδα, δηλώνει: «Η Ελλάδα διαθέτει αρκετά χρήματα μέχρι μετά από το μέσο του χρόνου ώστε να μην χρειάζεται τις αγορές, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι όσο γρηγορότερα μπορέσει να έχει μια λειτουργούσα κυβέρνηση, τόσο το καλύτερο. Η σημερινή κατάσταση προκαλεί ανασφάλεια στους ανθρώπους και ακριβώς αυτό είναι που δεν πρέπει να κάνει η πολιτική».

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τονίζει μεταξύ άλλων ότι «ο δρόμος που εμείς και η Ελλάδα έχουμε επιλέξει πρέπει να ακολουθηθεί και κατά τη γνώμη μου θα ακολουθηθεί επιτυχώς» και προσθέτει ότι «κάποιοι στην Ελλάδα φαίνεται να πιστεύουν ότι μπορούν να αποφύγουν τις ευθύνες τους, επειδή "αυτοί στις Βρυξέλλες" δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς».

Επαναλαμβάνοντας πως η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη δεν είναι μονόδρομος, ο Σόιμπλε ανέφερε ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές είναι ούτως ή άλλως απαραίτητες για την Ελλάδα.
Keywords
Τυχαία Θέματα