Σοιμπλε: η ισπανια δεν εχει αναγκη απο σχεδιο διασωσης

21:55 21/9/2012 - Πηγή: Fimotro

Η Ισπανία δεν έχει ανάγκη διάσωσης από τους εταίρους της, ούτε από πρόγραμμα δανεισμού αλλά χρειάζεται να επανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών, δήλωσε ο Γερμανός...
υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Βερολίνο και εκτίμησε ότι η ισπανική κυβέρνηση επιτελεί τα δέοντα με επιτυχία.

«Είμαι της γνώμης πως η Ισπανία βρίσκεται ήδη στον ορθό δρόμο και δεν έχει ανάγκη από ένα επιπλέον πρόγραμμα. Εκείνο που χρειάζεται η Ισπανία είναι η εμπιστοσύνη των αγορών. Το μόνο που
έχει ανάγκη η Ισπανία είναι να τη συνοδεύσουμε θετικά σε ό,τι έχει ξεκινήσει, για τα υπόλοιπα μπορεί να κάνει τη δουλειά μόνη της», τόνισε ο Σόιμπλε.

Όσον αφορά στην ανακεφαλαιοποίηση των ισπανικών τραπεζών, που εξαρτάται από ευρωπαϊκά κεφάλαια, ο Σόιμπλε δήλωσε ότι ο Ισπανός ομόλογός του Λουΐς ντε Γκίντος τον διαβεβαίωσε σε πρόσφατη ανεπίσημη συνάντησή τους πως θα απαιτήσει λιγότερα από τα 100 δισ. ευρώ που είχε προϋπολογιστεί.

Ωστόσο ο Σόιμπλε ήταν κάθετα αντίθετος στην ιδέα να χρησιμοποιηθούν τα κεφάλαια που θα απομείνουν από την ανακεφαλαιοποίηση για την εξαγορά ισπανικών τίτλων χρέους.

Τέλος ο Σόιμπλε δεν παρέλειψε να εγκωμιάσει τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ιταλία, ενθαρρύνοντας την κυβέρνησή της να συνεχίσει τις δρομολογημένες μεταρρυθμίσεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα