Σκληρη… τσοντα στην ερτ-βαζει φωτιες σε τηλεθεατες και εσρ!

14:56 24/2/2016 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
Η ΕΡΤ, είτε από αδιαφορία είτε από βλακεία, είτε από έλλειψη υπευθύνων και ελέγχου έκανε πάλι το θαύμα της. Βέβαια και στο παρελθόν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες...
«ευχάριστες» εκπλήξεις. Εκτός εάν οι υπεύθυνοι ξένου προγράμματος έχουν αδυναμία στις «τσόντες»!

Την προηγούμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Πέμπτη μετά τα μεσάνυχτα και στη σειρά ντοκιμαντέρ Postcard Perfect « Η άλλη πλευρά του παραδείσου» που πρόβαλλε η ΕΡΤ2, οι σκηνές ήταν τόσο σκληρές, που οι τσοντοταινίες που κυκλοφορούν στην αγορά είναι …πολιτιστικού περιεχομένου. Τα τηλέφωνα της ΕΡΤ πήραν φωτιά και το θέμα έφτασε και στο ΕΣΡ που κάλεσε τους υπευθύνους να δώσουν εξηγήσεις, ζητώντας να δει και το συγκεκριμένο dvd.

Το ΕΣΡ μετά τις εξηγήσεις έκανε συστάσεις και θα απαντήσει εγγράφως στην ΕΡΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες η ανεξάρτητη αρχή, πέρα από συστάσεις στους υπευθύνους, δεν αποκλείεται να επιβάλλει και βαρύ πρόστιμο, που μπορεί να φτάσει και τις 15.000 ευρώ για τη δημόσια τηλεόραση!

Και ενώ αυτά συμβαίνουν με τις «τσόντες» της ΕΡΤ η διοίκηση άρχισε σιγά-σιγά να εγκρίνει εκπομπές και να μοιράζει …πασατέμπο, σε κάποιους φίλους!!! Στην με αρθμ. Πρωτ. 976/3-2-2016 και πρακτικό αριθ. 83 του ΔΣ ενέκρινε 5 παραγωγές αγνώστου προελεύσεως παραγωγών με «ψίχουλα».

Μάλιστα, σύμφωνα με το πρακτικό ακολουθήθηκαν όλες οι «νόμιμες» διαδικασίες μετά από εκδήλωση ενδιαφέροντος των ενδιαφερομένων και εισήγηση του γενικού διευθυντή περιεχομένου. Παρόντων των μελών του ΔΣ και των δυο γενικών διοικητικών υπηρεσιών και τεχνολογίας, τους οποίους έχει διορίσει ο ίδιος. Δηλαδή Γιάννης πίνει Γιάννης κερνάει! Διότι Γενικός διευθυντής περιεχομένου είναι ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος, τον οποίο εξουσιοδοτεί το ΔΣ να υπογράψει τις συμβάσεις που ενέκρινε. Καλά ρε… Χαράλαμπε, στους 2300 υπαλλήλους της ΕΡΤ και τον διαγωνισμό, δεν βρέθηκε ένας με προσόντα για τη θέση του γενικού περιεχομένου. Είμαστε για γέλια!!!!!!!!

Οι παραγωγές είναι:
-«ΕΚ ΤΟΥ ΠΛΗΣΙΟΝ» 20 επεισόδια, διάρκεια 52΄ το καθένα κόστος 3.460,00 (πλέον ΦΠΑ) σύνολο: 69.200, 00 ευρώ. Εκτέλεση ΣΑΝΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

-«BALKAN EXPRESS” 13 επεισόδια 45΄ το καθένα κόστος 9.884,00(πλέον ΦΠΑ) σύνολο: 128.492,00 ευρώ. Εκτέλεση Θ. ΚΑΛΕΣΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

-«ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ» 21 επεισόδια διάρκεια 30΄ το καθένα κόστος 7.444,50(πλέον ΦΠΑ) σύνολο: 156.334,50 ευρώ. Εκτέλεση WHITE FOX AE

-«ΕΣΤΙΝ ΟΥΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ» 12 επεισόδια το διάρκεια 50΄ το καθένα 9.145,00 (πλέον ΦΠΑ) σύνολο: 109.740,00 ευρώ. Εκτέλεση ΝΙΚΟΛΑΟΣ Χ. ΚΡΑΣΚΑΣ

-«Η ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ» 12 επεισόδια διάρκεια 30΄ το καθένα κόστος 3.080,00 (πλέον ΦΠΑ) σύνολο: 36.960,00 ευρώ. Εκτέλεση ΠΡΕΛΟΡΕΝΤΖΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Αυτές είναι οι παραγωγές που δόθηκαν. Το περίεργο είναι ότι στην αγορά τα πρόσωπα που αναλαμβάνουν με «ψύχουλα» αυτές τις εκπομπές είναι τελείως άγνωστα. Εκτός αν έχουν κάνει καριέρα στο εξωτερικό με παραγωγές χαμηλού κόστους και ήρθαν δώσουν τα φώτα τους και στην ΕΡΤ.

Υπάρχει και η άλλη πλευρά. Να βάλεις κάποιον να μιλάει σε μια κάμερα ή να τραβάς διάφορα πλάνα και με ένα μοντάζ να γεμίζεις την ώρα που θέλεις. Αυτά τα ποσά που δόθηκαν είναι για καραμέλες σε μωρά. Εκτός αν έχουν γνώσεις ταχυδακτυλουργού ή άγνοια μιας εκπομπής. Εμείς γνωρίζουμε τι ακριβώς συμβαίνει και αν έχουν σχέση με τηλεοπτικές παραγωγές. Δεν θα μιλήσουμε τώρα. Όπως και πρώην ανώτατο στέλεχος της ΕΡΤ, που πήρε θέση στην ΑΕΠΙ, και τι ανάμειξη έχει ο πρόεδρος.

Χαράλαμπε να είσαι προσεκτικός που …βάζεις την …υπογραφή σου… πριν γίνουν αποκαλύψεις. Να σου θυμίσω απλά, ότι διάφοροι συνάδελφοι που έκαναν αποκαλύψεις στον τύπο για την ΕΡΤ σε προηγούμενες διοικήσεις, τα εξώδικα έπεφταν βροχή. Εγώ προσωπικά έχω 4, και μάλιστα με απειλές εκατομμυρίων ευρώ. Αυτοί όμως δικάζονται και θα λογοδοτήσουν για σπατάλες έστω και καθυστερημένα και όχι βέβαια εγώ.

Μία από τις αποκαλύψεις μας στην πρώτη σελίδα του «Έθνους» ήταν και η ανύπαρκτη εταιρία Bug Stage η οποία πήρε χρήματα για το φεστιβάλ Θεσσαλονίκης χωρίς να έχει συσταθεί. Σαν διεύθυνση αναφερόταν δρόμος της Αγίας Παρασκευής, και ο αριθμός του ήταν σε ένα γκρεμισμένο παλιό σπίτι.

Και να σου δώσω και μια πληροφορία; Το Μαξίμου δεν είναι καθόλου ευχαριστημένο με τη διοίκηση που ασκείτε εσύ και ο πρόεδρος. Τα όσα συμβαίνουν στο ραδιομέγαρο το έχουν εκνευρίσει. Και δεν είναι μόνο η χαμηλή τηλεθέαση. Είναι το πρόγραμμα οι υπηρεσίες και τα πρόσωπα που τοποθετήθηκαν σε διάφορες υπηρεσίες τα οποία θεωρούνται ανίκανα.

Οι δικές μας πληροφορίες και εκτιμήσεις λένε, ότι οι καρέκλες των υπευθύνων της ΕΡΤ, είναι γρασαρισμένες και είναι θέμα χρόνου για να συμβεί το ατύχημα. Όχι βέβαια σαν αυτό του «Ρουβίκωνα» που έκανε την παρουσία του στο στούντιο χθες βράδυ!
…Χαράλαμπε πρόσεχε, οι εποχές άλλαξαν…….
Keywords
Αναζητήσεις
skliri tsonta, σκληρη τσοντα
Τυχαία Θέματα