Σκληραινει ακομα περισσοτερο η γραμμη της τροικας εν μεσω εκλογικων σεναριων...

17:36 27/9/2013 - Πηγή: Fimotro
Ένα πρώτο δείγμα γραφής από τις διαθέσεις της τρόικας απεκόμισαν χθες τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών στις διαδοχικές συναντήσεις εργασίας ...
που είχαν με τους εκπροσώπους του ΔΝΤ, της Ε.Ε. και της ΕΚΤ.
Αν και η τρόικα φαίνεται, τουλάχιστον στο θέμα των αμυντικών βιομηχανιών και τη ΛΑΡΚΟ να κινείται στη σκληρή γραμμή που είχε χαράξει
με το περίφημο e-mail προς το υπουργείο Οικονομικών η ελληνική πλευρά ελπίζει ότι οι τρεις τεχνοκράτες θα λάβουν εντολές για μια πολιτική προσέγγιση των προβλημάτων και όχι αυστηρά οικονομοτεχνική.
Τη χθεσινή μέρα, όχι άνευ νοήματος, επέλεξε και ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, να ανακοινώσει τη συνάντηση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τη γενική διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, την επόμενη εβδομάδα στην Ουάσιγκτον.
Πηγές μάλιστα εκτός ταμείου ανέφεραν χθες ότι η κ. Λαγκάρντ ανησυχεί για την άνοδο της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα και τα αποτελέσματα της παρατεταμένης λιτότητας στην ελληνική κοινωνία.
Η Αθήνα πάντως, εν μέσω εκλογικών σεναρίων που κάνουν λόγο ακόμη και για ενδεχόμενο γενικών εκλογών, επιχειρεί να εκπέμψει μήνυμα σύνεσης και ορθής διαχείρισης της κατάστασης, διαμηνύοντας ταυτοχρόνως ότι η Δημοκρατία δεν κινδυνεύει και ότι ο πολιτικός κόσμος ενωμένος μπορεί να αντιμετωπίσει τις όποιες προκλήσεις.
Ωστόσο φωνές στο εσωτερικό της κυβέρνησης συνδέουν το αποτέλεσμα των συζητήσεων με την τρόικα με τα εκλογικά σενάρια. Η εμμονή των δανειστών μας σε ανεδαφικές στην παρούσα φάση απαιτήσεις μπορεί λένε σε συνδυασμό με τις πολιτικές εξελίξεις να μας οδηγήσει σε γενικές εκλογές.
Από την πλευρά της η Κουμουνδούρου επιμένει στην κατηγορία ότι η κυβέρνηση «έθρεψε» τη Χρυσή Αυγή σε συνδυασμό με τις μνημονιακές πολιτικές και τις «σκοτεινές σχέσεις με ομάδες του πιο επιθετικού κεφαλαίου», όπως είπε χαρακτηριστικά ο Α. Τσίπρας από το Πέραμα. Τα ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν να προσδώσουν πάση θυσία αντιμνημονιακά χαρακτηριστικά στον αγώνα απέναντι στη Χρυσή Αυγή. «Το αντίθετο και πολύ περισσότερο η ένταξή μας σε ένα θολό μπλοκ των δημοκρατικών δυνάμεων θα ήταν αυτοκτονική επιλογή για εμάς» σημειώνει με νόημα κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα