Σκεπτομαι αρα ψηφιζω!

12:35 2/10/2014 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Άγγελος Γ. Παπαδημητρίου
(Δικηγόρος Αθηνών)
Αγαπητό Fimotro,
Το να μεταβείς στην κάλπη, ένα όμορφο κυριακάτικο πρωινό με σκοπό να βγάλεις τα εσώψυχά σου, είναι ασφαλώς ένας τρόπος ασκήσεως του δικαιώματός σου. Υπάρχει κι ένας άλλος όμως: να το κάνεις έχοντας με ηρεμία...
ΣΚΕΦΤΕΙ. Σαφώς είναι δύσκολος και δύσβατος ο τρόπος αυτός, διότι απαιτεί ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ και ΣΚΕΨΗ ενόσω ο πρώτος απαιτεί απλώς ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΦΟΡΤΙΣΗ, πράγμα που όλοι εμείς οι Έλληνες κατέχουμε σε υπέρμετρο βαθμό!

Την
τρέχουσα περίοδο ξεδιπλώνονται μπροστά μας, διακριτά πια, δύο εναλλακτικές Πολιτικές αναφορικά με την κατάσταση που βιώνει η χώρα. Η Κυβέρνηση, από την μια πλευρά, ομιλεί περί ενός σχεδίου «βελούδινης» απεμπλοκής της χώρας από μνημόνιο, τροικα και ΔΝΤ ενώ η Αντιπολίτευση ομιλεί περί καταργήσεως του μνημονίου και περί ενός σχεδίου εθνικής ανασυγκρότησης της χώρας, όπως εξήγγειλε ο κύριος Τσίπρας στην ΔΕΘ. Ας συμφωνήσουμε όλοι σε κάτι: και οι δύο Πολιτικές, για να υλοποιηθούν σε όποιον βαθμό, χρειάζονται χρηματοδότηση. Πού θα βρεθεί αυτή; Κι εδώ ερχόμαστε στην φάση της ώριμης σκέψης: Η ΜΟΝΗ ΠΗΓΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ (εφόσον και οι δύο ομιλούν περί του τέλους του μνημονίου) ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ ΜΙΑ, ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ! Και ο κύριος Σαμαράς, εάν θέλει την απεμπλοκή, θα πρέπει εκεί να στέρξει για την κάλυψη του εκάστοτε χρηματοδοτικού κενού αλλά και ο κύριος Τσίπρας ομοίως, εάν θέλει να υλοποιηθούν οι εξαγγελίες του. Επομένως καταλήγουμε στο ότι ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΤΟΥΣ χρειάζονται τις αγορές για τις ενέργειές τους, βελούδινες ή μονομερείς! Τούτο μας το λέει ξεκάθαρα ο κύριος Σαμαράς ενώ δεν μας το αναφέρει καθόλου ο κύριος Τσίπρας.

Αν παρ ελπίδα και για κάποιον λόγο, οι αγορές κλείσουν για την χώρα ή καταστούν πολύ ακριβές (ως εγένετο εν έτει 2010), τι θα κάνουν και οι δυό τους;; Ο κύριος Σαμαράς γνωρίζουμε τι θα πράξει. Θα απευθυνθεί στα ενδοευρωπαικά Όργανα, ESM, ΕΚΤ κλπ με στόχο να τους πείσει να συμβάλουν. Ο κύριος Τσίπρας γνωρίζουμε;; Σίγουρα ΔΕΝ θα πράξει το ίδιο, διότι έτσι θα φέρει το μνημόνιο που κατήργησε από την πίσω πόρτα! Τι εναλλακτική θα χρησιμοποιήσει; Η απάντηση, ομοίως κατόπιν ωρίμου σκέψεως, δεν μπορεί παρά να είναι μία: η πτώχευση και η επιστροφή στην δραχμή !

Έτσι έχουν τα πράγματα αγαπητοί συνέλληνες. Εκλαικευμένα σε δύο παραγράφους ασφαλώς, αλλά έτσι είναι! Σκεφθείτε ολίγον ψύχραιμα, διότι οποτεδήποτε κι αν προκηρυχθούν εκλογές, ΠΑΝΩ Σ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΟΥΜΕ, μακριά από συναισθήματα και γηπεδικά κριτήρια.

Με εκτίμηση
ΑΓΓΕΛΟΣ Γ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
Keywords
Τυχαία Θέματα