Σκεπτικισμος ομπαμα για την προταση της ρωσιας για τη συρια...

17:32 10/9/2013 - Πηγή: Fimotro
H πρόταση της Ρωσίας να συνεργαστεί με τη Δαμασκό προκειμένου να τεθεί το χημικό οπλοστάσιο της χώρας υπό διεθνή έλεγχο, αποτελεί πολύ θετικό σημάδι, ...
ωστόσο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με σκεπτικισμό, δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, σε μια από τις συνολικά έξι τηλεοπτικές συνεντεύξεις, τις οποίος έδωσε προκειμένου να πείσει το Κογκρέσο να του παραχωρήσει το δικαίωμα για στρατιωτική παρέμβαση στη Συρία.
«Νομίζω ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί αρχικά με σκεπτικισμό», ανέφερε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού δικτύου NBC.
«Αυτό ίσως να αποτελέσει μια πολύ θετική εξέλιξη», είπε, σημειώνοντας ότι ο υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, θα εξετάσει διεξοδικά με τη Ρωσία κατά πόσο είναι σοβαρή η εν λόγω πρόταση.
Σε άλλη συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων του PBS ο κ. Ομπάμα ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της G20, συζήτησε με τον ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, την πιθανότητα ανεύρεσης μιας πιθανής διπλωματικής λύσης σχετικά με το θέμα της Συρίας.
«Συνομιλήσαμε σχετικά με το θέμα. Και αυτό αποτελεί τη συνέχεια των συνομιλιών που έχω με τον πρόεδρο Πούτιν εδώ και αρκετό καιρό», επισήμανε.
Keywords
Τυχαία Θέματα