Σημερα η πρεμιερα για την ηλεκτρονικη ψηφοφορια στη βουλη...

20:42 7/7/2014 - Πηγή: Fimotro
«Επίσημη πρώτη» σήμερα για το νέο σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στη Βουλή που εξοικονομεί σημαντικό χρόνο, αφού περιορίζει τις τέσσερις ώρες που απαιτούνται συνολικά για την ψήφιση ενός νομοσχεδίου...
σε μόλις δέκα λεπτά!

Ειδικότερα, μέχρι σήμερα για να ψηφιστεί ένα νομοσχέδιο στη Βουλή, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του ιδίου του Κοινοβουλίου, χρειαζόταν, μία ώρα για την ανάγνωση του καταλόγου, μία ώρα για την καταμέτρηση των ψήφων και δύο ώρες
για την ανακοίνωση του αποτελέσματος.

Οι βουλευτές που συμμετέχουν στο πρώτο θερινό τμήμα της Βουλής είναι οι πρώτοι που σήμερα θα μπορούν να ψηφίσουν ηλεκτρονικά με την ατομική τους κάρτα, «ναι», «όχι» ή «παρών», για το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και την δημιουργία φυλακών τύπου Γ'.

Παρόλο που το νέο σύστημα έχει ήδη δοκιμαστεί οι βουλευτές θα έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν να ψηφίσουν και με τον παραδοσιακό τρόπο, μέχρι το νέο ηλεκτρονικό σύστημα ψηφοφορίας να τους γίνει απόλυτα οικείο.

Για το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη προαναγγείλει ότι η ονομαστική ψηφοφορία θα διεξαχθεί και επί της αρχής και επί των άρθρων του νομοσχεδίου και είναι η ευκαιρία για να δοκιμαστεί το νέο ηλεκτρονικό σύστημα ψηφοφορίας στο οποίο θα περιλαμβάνονται και οι επιστολικές ψήφοι.

Κατά την ηλεκτρονική ψηφοφορία δεν θα προηγείται ανάγνωση του καταλόγου και οι βουλευτές που δεν έχουν προλάβει να ψηφίσουν με την πρώτη ανάγνωση, θα έχουν το δικαίωμα, όπως γινόταν και μέχρι σήμερα, να ψηφίζουν με την δεύτερη ανάγνωση.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα