Σφοδρη κριτικη του ολι ρεν στις γαλλογερμανικες προτασεις...

00:45 8/6/2013 - Πηγή: Fimotro
Την ανησυχία του για τα σχέδια Γαλλίας και Γερμανίας να μεγεθύνουν τον ρόλο των κυβερνήσεων στη λήψη αποφάσεων στην Ευρωζώνη εξέφρασε...
ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για θέματα Οικονομίας Όλι Ρεν, στη διάρκεια ομιλίας του στο Ελσίνκι.
«Με ανησυχούν ορισμένες προτάσεις που παρουσιάζονται σχετικά με την οικονομική διακυβέρνηση [της Ευρωζώνης]. Από πολλές διαστάσεις, [η Γαλλία και η Γερμανία] προτείνουν να επανεφεύρουμε τον τροχό», είπε ο Ρεν.
Στα τέλη Μαΐου, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ είχε δηλώσει, έπειτα από συνάντησή του με την γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, ότι συμφωνούν να διοριστεί ένας πρόεδρος στο Eurogroup που θα είναι «μόνιμος» και θα διαθέτει «ενισχυμένες» εξουσίες.
Σύμφωνα με τον Ρεν, ο οποίος δεν διευκρίνισε σε ποια από αυτές τις προτάσεις αντιτίθεται, οι σχεδιασμοί της Γαλλίας και της Γερμανίας θέτουν σε κίνδυνο τη σημερινή λειτουργία του συστήματος οικονομικής διακυβέρνησης, που βασίζεται στην δυνατότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να εισηγείται και να συνιστά. Ο φινλανδός επίτροπος βλέπει σε αυτό τον μηχανισμό «την μέθοδο που καθιστά την Ε.Ε. αποτελεσματική».
«Η συνεργασία μεταξύ κυβερνήσεων έχει συχνά χαρακτηριστεί πραγματιστική, αλλά πώς μπορούμε να χαρακτηρίζουμε κάτι πραγματιστικό όταν δεν έχει περπατήσει ούτε έχει φέρει αποτελέσματα;» είπε ο Όλι Ρεν.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο
Keywords
Τυχαία Θέματα