Σε υφεση οι φωτιες σε κρητη και ζακυνθο...

14:49 6/7/2014 - Πηγή: Fimotro
Σε ύφεση βρίσκονται, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, και οι δύο φωτιές που ξέσπασαν το Σάββατο σε Κρήτη και Ζάκυνθο...
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπηρεσία Ζακύνθου, η φωτιά ξέσπασε στις 00:20 τα ξημερώματα του Σαββάτου, ενώ τέθηκε υπό έλεγχο αργά το απόγευμα. Στο σημείο επιχείρησαν 15 άντρες με 8 οχήματα, 2 υδροφόρες του δήμου Ζακύνθου, ενώ το έργο των επίγειων δυνάμεων βοήθησε με το πρώτο φως του ηλίου ένα ελικόπτερο.

Όσον αφορά στην Κρήτη,
η μεγάλη πυρκαγιά στο Αντισκάρι του δήμου Φαιστού Ηρακλείου εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί του Σαββάτου, ενώ επεκτάθηκε γρήγορα λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Η φωτιά που το Σάββατο ήταν ανεξέλεγκτη, σήμερα, Κυριακή, τέθηκε υπό έλεγχο και τώρα βρίσκεται σε ύφεση. Χθες αργά το απόγευμα είχαν απειληθεί κατοικημένες περιοχές και είχαν απομακρυνθεί κάτοικοι από τον οικισμό Γεροκάμπου ενώ κινδύνεψαν να εγκλωβιστούν και 8 πυροσβέστες στη φωτιά. Σύμφωνα μάλιστα με το e-mesara.gr, έχει καεί το σπίτι ενός Γερμανού, μία αποθήκη, έχουν υποστεί ζημιές θερμοκήπια και έχουν αποτεφρωθεί ζώα.

Με βάση, πάντως, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, από την φωτιά καταστράφηκαν κυρίως αγροικίες, γεωργικές καλλιέργειες θερμοκήπια, και χορτολιβαδικές εκτάσεις. Στο μεταξύ αναζητούν δυο άτομα από την περιοχή που φέρονται ως υπαίτια για την πρόκληση της μεγάλης πυρκαγιάς.

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης με 20 Πυροσβεστικά οχήματα και από τους 4 νομούς της Κρήτης με πάνω από 50 άνδρες, 6 πεζοπόρα τμήματα, οχήματα των δήμων, εθελοντές και κάτοικους της περιοχής , έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες.
Keywords
Τυχαία Θέματα