Σε θεση μαχης ο δικηγορικος κοσμος για το ασφαλιστικο...

20:43 7/1/2016 - Πηγή: Fimotro
...ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ ΓΙΑ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΠΟΧΗ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ...
Σε θέση μάχης είναι ο δικηγορικός κόσμος της Αθήνας για το ασφαλιστικό...
νομοσχέδιο, το οποίο οδηγεί στην οικονομική και επαγγελματική εξόντωση των δικηγόρων, ενώ στο τραπέζι είναι υπό ζήτηση και η πρόταση του προέδρου της Βασίλη Αλεξανδρή περί καθολικής αποχής αορίστου διαρκείας των δικηγόρων.

Για το ασφαλτικό νομοσχέδιο, θα συνεδριάσει εκτάκτως το ερχόμενο Σάββατο (9.1.2016) και η συντονιστική επιτροπή της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της
Χώρας, προκειμένου να λάβει σχετικές αποφάσεις.
Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ κατά την σημερινή έκτακτη συνεδρίασή του, ομόφωνα, «διαφοροποιείται απόλυτα από την συνολική λογική του προσχεδίου νόμου, που οδηγεί αναπόδραστα στην οικονομική και επαγγελματική εξόντωση της συντριπτικής πλειονότητας του δικηγορικού κόσμου».

Όπως επισημαίνεται στην σχετική ανακοίνωση του ΔΣΑ «η επιβάρυνση του κάθε δικηγόρου με ποσοστό 38,5% επί του ετήσιου φορολογητέου εισοδήματος, το οποίο έρχεται σε συνέχεια του 26% φόρου από το πρώτο ευρώ, του ΦΠΑ 23% , της προκαταβολής φόρου επόμενης χρήσης 75% και 100%, του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς αλληλεγγύης, οδηγεί σε μηδενισμό του εισοδήματός του».

Και όλα αυτά τη στιγμή που όπως είναι γνωστό, «ήδη σήμερα οι δικηγόροι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ισχύουσες – συνεχώς αυξανόμενες – ασφαλιστικές εισφορές».

Πάντως, οι δικηγόροι ξεκαθαρίζουν ότι εμμένουν στην πάγια θέση τους για τη διατήρηση της (οικονομικής και διοικητικής) αυτοτέλειας του ασφαλιστικού μας φορέα (ΕΤΑΑ).

Παράλληλα, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ επεξεργάζεται πρόταση του προέδρου του περί καθολικής αποχής αορίστου διαρκείας των δικηγόρων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο διέκοψε τις εργασίες του για την ερχόμενη Δευτέρα 11.1.2016, προκειμένου ο πρόεδρος του ΔΣΑ να μεταβεί στον αρμόδιο υπουργό Γεώργιο Κατρούγκαλο, για να διατυπώσει τις θέσεις του δικηγορικού σώματος, ενώ θα έχει συναντήσεις με τον υπουργό Δικαιοσύνης Νικόλαο Παρασκευόπουλο, εκπροσώπους των δικαστών, συμβολαιογράφων και δικαστικών επιμελητών, καθώς και με εκπροσώπους λοιπών ελευθέρων επαγγελματιών.
Keywords
Τυχαία Θέματα