ΣΕ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΝΩ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΕΧΕΙ ΕΚΤΕΘΕΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΦΟΥΚΟΥΣΙΜΑ

15:11 27/4/2011 - Πηγή: Fimotro
Σε επίπεδα ραδιενέργειας άνω των επιτρεπτών ορίων έχει εκτεθεί μία εργαζόμενη στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, όπως ανακοίνωσε η διαχειρίστρια εταιρία του σταθμού TEPCO.
Πρόκειται για την πρώτη γυναίκα που συμμετείχε στις εργασίες μετά την καταστροφή και εξετέθη σε ραδιενέργεια πάνω από τα αποδεκτά όρια. Το όριο έκθεσης έχει...
καθοριστεί για τις γυναίκες σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με τους άνδρες, λόγω πιθανής εγκυμοσύνης.
Η εργαζόμενη βρέθηκε στο τέλος του Μαρτίου να έχει εκτεθεί σε 17,55 millisievert, ξεπερνώντας
το επιτρεπτό νόμιμο όριο των 5 millisievert για μία περίοδο τριών μηνών, όπως ανακοίνωσε η εταιρία TEPCO. H εταιρία ανέφερε πάντως πως αυτό δεν αναμένεται να προκαλέσει κάποια βλάβη στην υγεία της γυναίκας.
Σύμφωνα με αξιωματούχους της TEPCO, η γυναίκα ενδέχεται να εισρόφησε ραδιενεργά υλικά την ώρα που έβγαζε την προστατευτική στολή και μάσκα κι ενώ βρισκόταν σε περιοχή όπου υπήρχε στο αέρα ραδιενεργή σκόνη, μετέδωσε το πρακτορείο Jiji.
Το όριο συλλογικής έκθεσης σε ραδιενέργεια ανέρχεται σε 250 μιλισίβερτ τον χρόνο για τους άνδρες εργαζόμενους στο εργοστάσιο.
Παράλληλα, τα σχολεία στην βορειοανατολική Ιαπωνία ξεκίνησαν σήμερα να απομακρύνουν από τους προαύλιους χώρους τους ποσότητες χώματος που έχουν μολυνθεί με ραδιενέργεια.
Η πόλη της Κοριγιάμα στην περιφέρεια της Φουκουσίμα ήταν η πρώτη που ξεκίνησε να απομακρύνει το μολυσμένο χώμα μετά την καταστροφή στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα.
Την Τετάρτη, έγιναν εργασίες για την αφαίρεση τριών εκατοστών από το μολυσμένο χώμα σε δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο που βρίσκεται περίπου 50 χιλιόμετρα δυτικά του εργοστασίου. Το χώμα θα μεταφερθεί σε χώρο υγειονομικής ταφής απορριμμάτων της πόλης.
Keywords
Τυχαία Θέματα