Σε μια γρηγορη συμφωνια για το πυρηνικο του προγραμμα ελπιζει το ιραν...

08:00 1/11/2013 - Πηγή: Fimotro
Σε μια «γρήγορη συμφωνία» για το ζήτημα του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης δήλωσε ότι ελπίζει, την Πέμπτη, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ.
Η δήλωσε έγινε ...
εν όψει του επόμενου γύρου διαπραγματεύσεων για το θέμα με την αποκαλούμενη «Ομάδα 5+1», στις 7 και 8 Νοεμβρίου, στη Γενεύη.
Από την Πρετόρια όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη ο ιρανός υπουργός είπε ότι η χώρα του προσέρχεται στις συνομιλίες «καλή τη πίστει» και «με την ελπίδα να καταλήξουμε γρήγορα σε μια συμφωνία».
Το Ιράν και η Ομάδα 5+1 (τα πέντε μόνιμα μέλη του Σ.Α. του ΟΗΕ
- ΗΠΑ, Ρωσία, Μεγ. Βρετανία, Γαλλία, Κίνα - και η Γερμανία) επανέλαβαν τις συνομιλίες τους, μετά από πολλούς μήνες διακοπής, στα μέσα Οκτωβρίου.

SABCDIGITALNEWS Ο κ. Ζαρίφ εκτίμησε ότι είναι δυνατόν να ξεπεραστούν οι εντάσεις και η δυσπιστία μεταξύ των δύο πλευρών. «Ασφαλώς, θα χρειαστεί χρόνος για να ξεπεραστούν πολλά χρόνια αμοιβαίας έλλειψης εμπιστοσύνης, θα μας πάρει καιρό να επουλώσουμε τις πληγές», είπε, επιμένοντας για άλλη μία φορά ότι η χώρα του δεν επιθυμεί να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.
«Πιστεύουμε ότι ακόμη και η ιδέα ότι το Ιράν επιδιώκει πυρηνικά όπλα είναι επιζήμια για την ασφάλειά μας και θα κάνουμε τα πάντα για να την διαψεύσουμε», κατέληξε ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα