Σε γαλλικη παρεμβαση για πολιτικη λυση στους πλειστηριασμους προσβλεπει η κυβερνηση...

15:46 2/11/2015 - Πηγή: Fimotro
...ΑΦΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΑ ΟΣΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΥΠΕΓΡΑΨΕ, ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΒΛΕΠΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ...
Επιμένει στην πολιτική διαπραγμάτευση με τους εταίρους στο θέμα με τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας ...
και τα «κόκκινα» δάνεια η κυβέρνηση, η οποία διαμηνύει με κάθε τρόπο στους δανειστές ότι δεν πρόκειται να δεχθεί μία ισοπεδωτική λύση που θα προκαλέσει τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα.

Έχοντας ανταποκριθεί στο συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος των υποχρεώσεών της με βάση τη συμφωνία του καλοκαιριού, η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι θα γίνουν
κατανοητές οι ελληνικές θέσεις, ενστάσεις και ανησυχίες και θα υπάρξει πολιτική λύση στο πρόβλημα.

Το Μέγαρο Μαξίμου βλέπει ως κρίσιμο το ρόλο της Γαλλικής κυβέρνησης, καθώς το θέμα τέθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη του Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα και αντιμετωπίστηκε με κατανόηση.

Οι πιο λεπτομερείς συζητήσεις για μία γαλλική παρέμβαση, ώστε μέχρι το Eurogroup της 9ης Νοεμβρίου να έχει δοθεί ένα θετικό σήμα, αναμένεται να γίνουν κατά τη διήμερη επίσκεψη του κοινοτικού επιτρόπου Πιέρ Μοσκοβισί αύριο και μεθαύριο στην Αθήνα.

Η κυβέρνηση διαμηνύει ότι εδώ «δεν μιλάμε για αριθμούς, μιλάμε για ζωές» και σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να προτείνει μία ολιγοετή παράταση του νόμου Κατσέλη, που προστατεύει ικανοποιητικά τους αδύναμους δανειολήπτες ως προς την πρώτη κατοικία. Το Μαξίμου διαβεβαιώνει παράλληλα ότι δεν επιδιώκει να προστατεύσει εκείνους που ενώ έχουν τα οικονομικά μέσα δεν πληρώνουν τις δόσεις τους, αλλά τους πραγματικά αδύναμους λόγω της οικονομικής κρίσης.

Από τις τελευταίες συζητήσεις πάντως που έχουν οι έλληνες διαπραγματευτές με τους κοινοτικούς αξιωματούχους διαφαίνεται ότι μπορεί να βρεθεί μία μέση, δίκαιη και λειτουργική λύση.
Σημειωτέον ότι στις συζητήσεις με τον κ. Μοσχοβισί θα τεθούν και θέματα όπως το χρέος, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αλλά και ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση, που είναι το άλλο μεγάλο εμπόδιο για να υπάρξει η εκταμίευση της δόσης των δύο δις ευρώ από τα δανειακό πρόγραμμα.
Ο κοινοτικός επίτροπος θα έχει συναντήσεις με τους Αλέξη Τσίπρα, Ευκλείδη Τσακαλώτο, Γιώργο Χουλιαράκη, Γιώργο Κατρούγκαλο, Γιώργο Σταθάκη, Αλέξη Χαρίτση.
Keywords
Τυχαία Θέματα