Σε φαση αυξημενης μεταβλητοτητας το χ.α.

16:47 25/2/2012 - Πηγή: Fimotro
Ρεπορτάζ : Νίκος Σακκελaρίου
(από την Ημερησία)
Στο ρυθμό του PSI κινήθηκε χρηματιστηριακά η προηγούμενη εβδομάδα καθώς η ανακοίνωση για «κούρεμα» της τάξης του 53,5% οδήγησε σε μαζικές ρευστοποιήσεις τους τραπεζικούς τίτλους δημιουργώντας διόρθωση άνω του 10% στον...
κλάδο. Tαυτόχρονα συμπαρέσυραν και μη τραπεζικά blue chips αλλά και μετοχές μεσαίας κεφαλαιοποίησης σε χαμηλότερα επίπεδα. H υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της ελληνικής οικονομίας από την FITCH
ολοκλήρωσε τον κύκλο των τραπεζικών ρευστοποιήσεων την προηγούμενη εβδομάδα.
Ωστόσο, η αγορά προσπαθεί να σταθεροποιηθεί πάνω από τις 750 μονάδες γενικού δείκτη αφού πλέον και η διαδικασία του PSI έχει αποκωδικοποιηθεί και οι εκτιμήσεις για την ελληνική ύφεση έχουν παγιωθεί στη συνείδηση των επενδυτών. Oι τελευταίες συνεδριάσεις την προηγούμενη εβδομάδα, χαρακτηρίστηκαν από έντονη μεταβλητότητα καθώς μετά την αρχική ανοδική κίνηση σε κάθε συνεδρίαση, έβγαιναν πωλητές με αποτέλεσμα να συρρικνώνονται τα αρχικά κέρδη ή ο γενικός δείκτης να περνά σε αρνητικό πρόσημο.
Tην Παρασκευή, ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 749,69 μονάδες με 0,42%. O δείκτης FTSE ASE 20: 0,67%, o δείκτης FTSE Mid Cap: 0,11%, o δείκτης FTSE Small Cap 80: -1,60%.
Σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση της Emporiki Bank, «η δυνατότητα των τραπεζικών μετοχών να διατηρηθούν υψηλότερα κρίσιμων στηρίξεων, θα κρίνει -πιθανότατα- αν θα ανακάμψει άμεσα ο γενικός δείκτης (υψηλότερα των 800 μονάδων) ή θα υποχωρήσει προς τις 720-700 μονάδες.
H πλειονότητα των τεχνικών ενδείξεων συνηγορεί στην ολοκλήρωση του πρόσφατου ανοδικού «πάρτι» και στην έναρξη μίας χρονικής περιόδου, πλαγιοκαθοδικών παλινδρομήσεων. Στην επόμενη εβδομάδα, το ενδιαφέρον θα εστιαστεί στο ενδεχόμενο υπέρβασης της αντίστασης των 787 μονάδων με αυξημένες συναλλαγές ή σε περίπτωση διόρθωσης την πλαγιολίσθηση προς τις στηρίξεις των 722 μονάδων και 703 μονάδων».
Οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων EEEκ- Coca-Cola και EΛ.ΠE. δείχνουν ότι συνεχίζεται η ύφεση και επηρεάζεται πλέον και η λειτουργική κερδοφορία των επιχειρήσεων. Ωστόσο, οι εγχώριοι αναλυτές τονίζουν ότι οι αποτιμήσεις αρκετών υγιών εξωστρεφών επιχειρήσεων παραμένουν σε δελεαστικά επίπεδα.
Keywords
Τυχαία Θέματα