Σε εξελιξη το τετ α τετ σαμαρα-μιλερ

13:54 21/5/2013 - Πηγή: Fimotro
ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΕΠΑ

Αυτήν την ώρα, στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιείται η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της Gazprom Αλεξέι Μίλερ για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο...
ισχυρός άντρας του ενεργειακού κολοσσού και στενός συνεργάτης του Βλαντιμίρ Πούτιν αναμένεται να θέσει τις απαιτήσεις της εταιρίας λίγες μέρες πριν την υποβολή της δεσμευτικής προσφοράς.
Η
καταληκτική ημερομηνία είναι στις 29 Μαΐου και το θέμα των χρεών προς τη ΔΕΠΑ ύψους 400 εκατ. ευρώ αποτελεί ένα από τα αγκάθια στις διαπραγματεύσεις των Ρώσων με την ελληνική πλευρά. Η αντιμετώπιση του προβλήματος θα καθορίσει εν πολλοίς και το τίμημα της Gazprom για την απόκτηση της ΔΕΠΑ.
Η ομάδα της Gazprom θα συναντηθεί κατά πάσα πιθανότητα και με τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, ενώ ταυτόχρονα ο Αλεξέι Μίλερ θα επιδιώξει να αποσπάσει μία πρώτη ενημέρωση από τον Έλληνα πρωθυπουργό και για τις επαφές που είχε με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν. Και αυτό επειδή η πρόθεση των Αζέρων να περάσουν με αγωγούς ή το Nabucco West ή με τον TAP (μέσω Ελλάδας) τα κοιτάσματα του Σαχ Ντενίζ έρχεται σε αντίθεση με τα ρωσικά συμφέροντα.
Στα θέματα που πρόκειται επίσης να συζητηθούν είναι και οι διαβεβαιώσεις που ζητούν να αποσπάσουν οι Ρώσοι για το ενδεχόμενο απόρριψης της προσφοράς τους από την Κομισιόν.
Πηγή : imerisia.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα